Robi Urs este primul actor neprofesionist din Romania selectat la Berlinale Talents!

Berlinale Talents este cel mai important program dedicat cineastilor, este o platforma complexa de lucru intensiv pe durata a sase zile – intalniri, ateliere de creatie, conferinte, vizite informale care au loc in cadrul prestigiosului festival international de film de la Berlin - (Berlin International Film Festival - Berlinale).
Anual sunt selectati pe baza unei aplicatii 250 de regizori, actori, scenaristi, producatori, monteuri, directori de imagine, distribuitori sau critici de film. Anul acesta, din peste 3400 de aplicanti din 130 de tari, Robi Urs, absolvent al cursurilor de actorie organizate de scoala InLight, a fost selectat la Berlinale Talents, categoria Actori, si devine astfel primul actor neprofesionist din Romania care participa la cel mai prestigious program de acest gen.

Entuziasmat si incantat de reusita sa, Robi Urs a declarat: „Nu m-am asteptat deloc, mai ales ca nu am terminat o facultate de actorie. Am terminat cursurile scolii InLight. Ma bucur ca nu e neaparat  doar reusita a mea,, ci e un beneficiu pe care eu pot sa-l aduc scolii. Un fel de multumesc. Am realizat abia cand mi-au spus profesorii ca InLight se poate mandri cu faptul ca a format primul actor neprofesionist care ajunge la Berlinale Talents. E un rezultat care spune multe despre scoala. Dar e vorba in primul rand despre efortul pe care vrei tu sa-l depui. M-am apucat de actorie cand am inceput cursurile de actorie la scoala InLight, in urma cu 6 ani, unde am trecut pe rand prin cursurile de incepatori si avansati. Ei se adreseaza ca unor elevi de facultate, dar iti explica totusi ca pentru a fi profesionist e nevoie de mult timp si implicare. In cadrul scolii am jucat in 8 spectacole de teatru, 2 scurtmetraje si doua lungmetraje. Impreuna cu alti actori absolventi ai scolii de actorie am avut sansa de a lucra cu regizorul Adrian Sitaru pentru lungmetrajul Ilegitim, film care a fost selectat In cadrul festivalului Berlin International Film Festival – 2016, unde a fost premiat cu C.I.A.C.E. AWARD (Confederatia Internationala a Cinematografelor de Arta). Anul acesta, am fost selectat din peste 3400 de aplicanti din 130 de tari sa fac parte din programul Berlinale Talents. Stiu ca Romania e foarte bine primita. Sunt foarte entuziasmat.  Am fost si anul trecut la cateva workshop-uri, cand a fost selectata Alina Grigore la Berlinale Talents, ea pentru regie. Atunci InLight a trimis aproape toti profesorii la festivalul de la Berlin si am putut viziona filme si participa la cateva workshop-uri, pentru ca ai enorm de invatat. Ma astept sa ma ajute mult in cariera de actor, dar si ca trainer la InLight. De cate ori mergem acolo, mai venim cu cate o idee si mai imbunatatim programa scolii.”

Fondat in 2003, programul Berlinale Talents a adus de-a lungul timpului nume grele din cinematografia mondiala alaturi de cei selectati in aceasta platforma. Meryl Streep, Willem Dafoe, Juliette Binoche, Gus Van Sant sunt doar cateva dintre personalitatile care au venit sa impartaseasca din experienta lor publicului.

In cadrul Berlinale Talents - Acting Studio, actorii vor lucra cu Jean Louis Rodrigue, profesor de actorie la UCLA, la sectia de teatru, film si televiziune. Printre cei pe care i-a consiliat de-a lungul timpului se numara: Ian McKellen, Hilary Swank, Kirsten Dunst, Juliette Binoche, Mary McDonnell si Leonardo DiCaprio. De-a lungul timpului, Jean Louis Rodrigue a trainuit performeri de la Royal Shakespeare Company, Steppenwolf Theatre Group, San Francisco Opera, Cirque du Soleil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod