„Pe marele ecran”: Dubai în filme

Grație zgârie-norilor futuriști, palatelor sale regale și sălbăticiei epice din deșert, Dubai a jucat de multe ori roluri principale în filme blockbuster și în videoclipuri muzicale.

Vă invităm să faceți un tur inspirat de marele ecran prin emirat cu ghidul nostru pentru cele mai tari locații de filme și videoclipuri muzicale din Dubai.


Filmul: Star Trek. Dincolo de infinit (2016)
Locația: Centrul Dubaiului și Jumeirah Lake Towers (JLT)


 

Blockbuster-ul SF Star Trek. Dincolo de infinit a început filmările în Dubai în iulie 2015. Producătorul Jeffrey Chernov a afirmat că Dubai a fost ales în mare parte pentru că orașul se potrivea cu nevoile filmului pentru o „lume a viitorului”. Coincizând cu cea de-a 50-a aniversare a serialului original Star Trek, filmul a transformat clădirile futuriste ale Dubaiului în Baza Stelară Yorktown, acestea servind drept fundal pentru o confruntare cinematografică epică.
JLT este format din 87 de turnuri cu utilizare mixtă care sunt grupate în jurul a patru lacuri artificiale. Grupurile găzduiesc numeroase minunății ale gastronomiei, precum NOLA (un restaurant inspirat de New Orleans), Le Petit Bulge (locul perfect pentru a mânca o găleată de midii) și Mythos, un restaurant care teleportează clienții înfometați într-o tavernă clasică grecească. Merită o vizită seara sau la ora prânzului.



Filmul: Misiune Imposibilă: Protocolul fantomă (2011)
Locația: Burj Khalifa


Misiune Imposibilă: Protocolul fantomă este cel mai mare blockbuster care a fost filmat vreodată în Dubai. Una dintre cele mai memorabile scene din film îl are în prim plan pe Ethan Hunt, personajul interpretat de Tom Cruise, care atârnă pe Burj Khalifa la o înălțime de aproape 830 de metri.
Fun fact: filmarea cascadoriei de la Burj Khalifa a durat 23 de zile și a fost nevoie de 400 de membri ai echipei de producție pentru a garanta că Tom Cruise, care a insistat să facă singur cascadoria, nu va păți nimic.
Puteți experimenta Burj Khalifa de la platformele sale de observație; alegeți între platforma At the Top, amplasată pe două etaje, 124 și 125, sau platforma de observație situată la cea mai mare înălțime din lume (At The Top SKY), care se află la 555 de metri de sol, la etajul 148.

Pentru o experiență cu adevărat specială, puteți să luați cina la At.mosphere Restaurant and Lounge, situat la etajul 122, sau să vă cazați la Armani Hotel, primul de acest fel din lume.

Filmul: Syriana (2005)
Locația: Deșertul Dubai


 Cu o distribuție plină de staruri, cum ar fi George Clooney și Matt Damon, această dramă plină de tensiune combină numeroase intrigi interesante, inclusiv o fuziune dubioasă între companii petroliere, o vizită a membrilor unei familii regale arabe și un complot care vizează o asasinare. Acest blockubster american a fost filmat în 15 locații diferite, inclusiv SUA, Maroc, Egipt, Elveția și deșertul Dubai.
Puteți vizita locurile bifate de membrii distribuției făcând o excursie cu mașina prin deșert, o activitate de neratat atunci când sunteți în Dubai! În mod alternativ, puteți explora deșertul noaptea și puteți încheia călătoria admirând stelele în timp ce savurați o ciocolată caldă delicioasă. Agenția locală de turism Arabian Adventure vă poate ajuta să rezervați o excursie de vis în deșert.

Filmul: Kung Fu Yoga
Locația: Hipodromul pentru cămile Al Marmoom


 

Kung Fu Yoga (Gong fu yu jia) este un film chinezesc de comedie din 2017 care îl are în rol principal pe Jackie Chan. Spune povestea unui renumit profesor de arheologie din China (Jackie Chan) care face echipă cu un profesor indian tânăr pentru a găsi o comoară indiană pierdută în Tibet. Aventura lor îi aduce în Dubai, unde personajul lui Jackie Chan încearcă să recupereze artefactul din mâinile hoților cu ajutorul unui prieten bogat. Kung Fu Yoga a fost filmat în Dubai pe parcursul unei luni și include multe dintre cele mai emblematice zone ale orașului, precum Palm Jumeirah, Dubai Marina, deșertul și Hipodromul pentru cămile Al Marmoom.
Situat adânc în interiorul zonei de conservare a deșertului Al Marmoom, pista de curse în deșert vă oferă o interpretare modernă a unei tradiții antice și atrage proprietari de cămile din toate Emiratele Arabe Unite, unii venind chiar și din Arabia Saudită.

Sezonul competițional se desfășoară între octombrie și aprilie, cursele având loc de obicei dimineața, în zilele de vineri și sâmbătă.
 
Filmul: Ki și Ka
Locația: Dubai Mall și Fântâna Dubai

 

Rolurile principale din această comedie romantică de la Bollywood sunt interpretate de Kareena Kapoor Khan și Arjun Kapoor, iar filmările s-au desfășurat în mai multe locuri din oraș, Dubai Mall și Fântâna Dubai figurând la loc de cinste în film.
Dacă vreți să vă ocupați toată ziua cu ceva distractiv, vă recomandăm să vizitați Fashion Avenue din Dubai Mall, pentru niște terapie prin shopping. Apoi, puteți traversa râul pentru a lua cina într-unul dintre numeroasele restaurante situate în Souk Al Bahar. Optați pentru o masă pe terasă pentru a vă asigura că stați în primul rând atunci când încep spectacolele nocturne ale Fântânii Dubai.

Printre celelalte filme turnate în Dubai se numără:
•    Blockbuster-ul hollywoodian Wall Street: Banii sunt făcuți să circule (2010)
•    Comedia nigeriană The Wedding Party 2: Destination Dubai (2017)
•    Thriller-ul de acțiune indian Race (2008)


Videoclip: Thunder de Imagine Dragons
Locație: Dubai Design District (d3)

 

Hitul Thunder al celor de la Imagine Dragons a petrecut 52 de săptămâni în clasamentele Billboard, iar videoclipul care acompaniază piesa a fost filmat exclusiv în Dubai. Videoclipul duce telespectatorii într-un tur al orașului ce include Dubai Marina, Gold Souq din Deira, destinația de lifestyle urban City Walk, precum și numeroasele podețe de peste Canalul Dubai.
Totuși, personajul principal al videoclipului este Dubai Design District, cunoscut și sub numele de d3.
Această dezvoltare urbană este dedicată industriei modei, precum și altor tipuri de design profesionist, și merită vizitată pentru numeroasele cafenele cool din această zonă. Încercați preparate mediteraneene la The Lighthouse, mâncare de stradă japoneză la Akiba Dori sau savurați mâncare franceză interpretată în stil modern la Molecule, unde puteți petrece timp cu oameni din industria modei.

Videoclip: So Much de Wiz Khalifa
Locație: Deșertul Dubai

 
Wiz Khalifa este un alt artist care a ales Dubai ca locație pentru videoclipul său. Cu single-ul său, So Much, cântărețul recreează scene din concertele sale, stă la doi pași de tigri, hrănește girafe și dansează printre dunele de nisip.
Dunele ondulate ale deșertului Dubai vrăjesc orice vizitator, convingând oamenii să se tot întoarcă aici. Zona de conservare Al Marmoon, situată lângă complexul Bab Al Shams, este un loc fantastic de unde să admirați peisajul deșertic al Dubaiului în cea mai pură stare a sa. Aici puteți descoperi fauna sălbatică a Dubaiului, precum antilopele oryx și gazelele arabe sau numeroasele păsări migratoare care se adună în zona lacurilor Al Qudra. Căutați o provocare sportivă? Atunci, vă recomandăm să vizitați pista de biciclete Al Qudra pentru o călătorie spectaculoasă de 50 de kilometri prin deșert.

Videoclip: Flash de Tinie Tempah
Locație: Fairmont The Palm, White Dubai


 

Videoclipul „Flash” a fost filmat în timpul unui weekend pe care rapper-ul britanic l-a petrecut în Dubai. În perioada în care s-a aflat în oraș, Tinie Tempah a ținut un concert special la WHITE Dubai, numeroase părți din acest spectacol fiind prezentate în videoclip.
Tinie a stat la Fairmont The Palm pe durata vizitei sale în Dubai, iar hotelul este, de asemenea, inclus în videoclip.
Situat în Meydan Racecourse Grandstand, WHITE Dubai este un spațiu ultramodern și plin de tehnologie de ultimă generație, fiind primul club de noapte din oraș amplasat pe un acoperiș în aer liber atunci când s-a deschis. WHITE Dubai aduce în mod regulat unele dintre cele mai mari staruri ale lumii pentru a concerta live la evenimentele sale, printre artiștii care deja au vizitat clubul numărându-se Flo Rida, Craig David și Ke$ha.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod