Miercuri, de la 20:30, echipa Visuri la cheie va construi o casă de la zero și va împlini visul familiei Marinoiu

Miercurea aceasta, de la 20:30, echipa Visuri la cheie va merge în localitatea Ocnele Mari pentru a construi o casă de la zero și pentru a împlini visul familiei Marinoiu, formată din părinții Corina și Ionel și cei doi copii, Flavius și Larisa.
Ionel este plecat la muncă în Germania pentru a le oferi copiilor un trai mai bun și pentru ca Flavius să își poată face vizitele la medic. În urmă cu șapte ani, băiatul a fost diagnosticat cu osteosarcom tibie dreaptă, iar în 2011 a făcut prima intervenție chirurgicală, extirpându-i-se tumoarea. Un an mai târziu, boala a recidivat și a suferit o nouă operație, iar în 2013, în urma unui control medical, au aflat că are o nouă recidivă, pentru care s-a intervenit chirurgical.
După numai șase luni, Flavius a aflat că nu mai poate fi făcut nimic pentru a i se salva piciorul, care ulterior i-a fost amputat. A urmat o perioadă îngozitoare pentru întreaga familie, care are și o situație dificilă din punct de vedere financiar. În încercarea de a-i oferi băiatului o viață normală, părinții au vândut tot ce au avut, dar proteza de care are mare nevoie este extrem de scumpă. 

Din cauza problemelor de sănătate, Flavius a trebuit să abandoneze clasa a opta, însă în anul următor s-a reînscris la școală și a reușit să intre la un liceu bun, făcând naveta zilnic pentru a ajunge la cursuri.
”Merge singur la școală acum, nu vrea să merg cu el, mereu îmi spune că el este un copil normal și nu are nevoie de ajutor. Nu-i place ca oamenii să-l vadă ca pe un copil cu probleme, nu vrea să fie tratat diferit.”, povestește mama plângând.

Pe lângă problemele băiatului, și mama este suspectă de cancer la sân, însă din cauza lipsei banilor nu poate face investigațiile necesare. 

Cei patru locuiesc într-o casă veche, în condiții foarte grele, dorința lor fiind să aibă o locuință nouă cu toate utilitățile necesare.
Mâine, Dragoș Bucur, Adela Pârvu, Alina Vîlcu și Omid Ghannadi vor merge la familia Marinoiu pentru a demola vechea locuință și pentru a construi una nouă, spațioasă, plină de lumină și căldură.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod