"Dupa prima intalnire cu managementul Kanal D am stiut ca imi doresc sa lucrez aici" - Cristina Sava, Director de Marketing si Comunicare al Kanal D

Cristina Sava este Director de Marketing si Comunicare al Kanal D Romania din 2014. In 2011 s-a alaturat echipei Kanal D ca Marketing Manager.

Si-a consolidat experienta profesionala ca  Account Executive la Graffitti BBDO, Marketing Manager Avenir Telecom si, inainte de venirea la Kanal D, ca  Marketing Communication Coordinator UPC Romania. Este absolventa a Facultatii de Litere, sectia Romana-Engleza, si a urmat studii de Master in Marketing si Relatii Publice in cadrul ASE. Cristina Sava a acordat un interviu pentru cititoarele eva.ro, in care a povestit despre ce inseamna sa reprezinti o televiziune, ce presupune un astfel de jos si care este cheia succesului.

Cristina, stiu ca de 1 martie Kanal D sarbatoreste o varsta rotunda, 10 ani! Ce le-ati pregatit telespectatorilor cu aceasta ocazie?
 
Sunt 10 ani de cand suntem pe piata si ne-am dorit sa aniversam acest moment impreuna cu telespectatorii nostri. E un merit comun, atat al echipei Kanal D, cat si al telespectatorilor nostri, carora le spunem din tot sufletul ca sunt de nota 10. Merita 10 pentru ca au crezut in noi, pentru ca ne-au urmarit programele si mai ales pentru ca au fost deschisi sa ne spuna ce le place si ce nu. Astfel ca vom sarbatori impreuna cu ei, atat pe TV, cu editii speciale ale programelor noastre, cat si prin campania „10 minute de celebritate”, toate sub mesajul –umbrela „Meriti 10”.  Am pregatit multe surprize in "Te vreau langa mine", "Teo Show", "Bravo,ai stil!", "Wowbiz". Va fi o petrecere – maraton. Si va continua si in zilele urmatoare, chiar si in weekend, la "Roata Norocului".
 
Evolutia Kanal D a fost una spectaculoasa, Kanal D se afla astazi in top 3 televiziuni din Romania si as spune ca de multe ori e pe locul 2 si 1.

Care e formula succesului?

As zice ca e un mix de ingrediente care au generat o formula proprie, autentica si onesta. Cu siguranta a contat ca ne-am construit o pozitionare clara pe piata media, cu diferentiatori puternici si o abordare proprie atat de continut, cat si de comunicare. Nu am copiat pe nimeni, am incercat sa intelegem cat mai bine nevoile publicului, sa venim in intampinarea lor cu alternative si astfel am creat trenduri. Prin programe, prin strategia de comunicare, chiar si prin comportamentul cald al echipei Kanal D, am reusit sa transmitem apropierea noastra fata de public, interesul sincer pentru ceea ce le place si ii preocupa si rezultatele nu au intarziat sa apara.
 
Care e ponderea Comunicarii in atingerea obiectivelor, in atingerea unei asemenea performante?

Comunicarea joaca un rol foarte important in strategia noastra de business, mai ales ca a trebuit sa gasim metode prin care sa suplinim faptul ca nu suntem parte dintr-un grup si, in felul acesta, posibilitatile de cross-promotion au fost limitate. De-a lungul timpului, am avut campanii integrate, am incercat sa cream story-uri, cu mesaje personalizate care sa genereze o conexiune emotionala cu spectatorul nostru. De asemenea, am investit in platforme proprii, avem in portofoliul 4 website-uri si o puternica comunitate in Social Media, ceea ce ne-a ajutat sa interactionam cu publicul noastru foarte bine. Cresterile de 26% in Prime Time la nivel national ne arata ca am reusit sa comunicam foarte bine cu publicul.
 
Care au fost, de-a lungul timpului, cele mai de impact campanii de comunicare dezvoltate la Kanal D?
 
Au fost foarte multe campanii de-a lungul timpului, am incercat intotdeauna sa transmitem cat mai corect si onest valorile noastre, ale echipei, catre publicul nostru.

Ne-am folosit de culori, de emotii, de mesaje  care au atins sufletele celor care ne priveau zi de zi din casele lor. Cel mai recent exemplu este cel al campaniei „10 minute de celebritate”, dezvoltata in mediul online, cu ocazia implinirii a 10 ani de Kanal D. Telespectatorii ne-au trimis inregistrari cu ei despre dorinta lor de a fi prezenti in mijlocul nostru. Am selectat deja 10 castigatori ai campaniei pe care i-am invitat la studiourile Kanal D pentru a-i implica in activitatea noastra zilnica si pentru a le oferi o experienta memorabila. Si credem ca s-au simtit bine, s-au intalnit cu vedetele lor preferate, au interactionat cu echipele emisiunilor, au intrat chiar ei in pielea vedetelor;  vom vedea ce s-a intamplat in editiile speciale care vor fi difuzate chiar astazi, de 1 martie! 


 
Cand ai intrat in echipa Kanal D, in ce imprejurari?
 
Am venit in Kanal D in 2011 si am cunoscut o parte din echipa intr-un manangement team building in Istanbul. Am fost primita in familia Kanal D foarte frumos. Totul s-a intamplat destul de repede, de altfel, noi chiar suntem o echipa dinamica, ne consultam in permanenta si luam decizii rapid, ceea ce sigur ne-a ajutat in atingerea pozitiei in top 3 statii din Romania. Dupa prima intalnire cu managementul Kanal D am stiut ca imi doresc sa lucrez aici, am apreciat determinarea lor de a face performanta.

Care a fost cea mai mare provocare pentru tine in toti acest ani?

Televiziunea este un mediu dinamic, trebuie sa fii mereu pregatit sa reactionezi si sa iei decizii intr-un timp scurt, astfel ca poti avea multe provocari de-a lungul timpului.

Dar cred ca cea mai mare provocare si placere in acelasi timp a fost integrarea departamentului de marketing care era inainte impartit in departamente de sine statatoare: online, promo, marketing, PR. Oameni creativi, cu caractere puternice si diferite, obisnuiti sa urmeze strategia si obiectivele fiecarui departament formeaza acum o echipa solida de care sunt foarte mandra.
 
Exista viata dupa munca? Un astfel de job presupune timp/conectare permanenta la ceea ce se intampla cu statia, imi imaginez ca prea mult  timp doar pentru tine nu iti ramane... Cum e viata ta cand nu te afli la birou? Care sunt pasiunile tale?
 
Intr-adevar e un job solicitant si programul clasic 9:00-18:00 nu exista. Insa imi place foarte mult ceea ce fac si atunci nu simt o presiune atat de mare. Insa, e important sa existe un echilibru intre viata profesionala si cea personala si incerc sa-mi fac timp pentru mine. Am organizarea in sange, nimic nu se pierde, totul se conserva - e cam singura lege din fizica pe care mi-o amintesc. Cred mai degraba in quality time, uneori sunt suficiente 10 minute sa imi beau cafeaua pe terasa, sa ma joc cu cele doua cateluse ale mele si sa simt aerul proaspat al diminetilor de vara ca sa imi incep ziua frumos. Imi mai place sa gradinaresc, de fapt sa o urmaresc pe mama cum planteaza florile. Ador sa ma intalnesc cu prietenii mei in weekend, uneori gatesc pentru ei, desi nu sunt o bucatareasa desavarsita, mai mult imi place set-up-ul frumos.
 
Ce fel de sefa esti, care este relatia cu colegii de munca?

Iata o intrebare incuietoare, nu poti spune despre tine nici ca esti foarte bun, dar parca nici ca esti un dezastru.

Insa am fost extrem de impresionata de un mesaj primit de ziua mea de la o colega care imi spunea ca daca m-as vedea prin ochii colegilor mei, nu ar mai trece o zi fara sa zambesc.
 
Una dintre cele mai frumoase amintiri de cand te afli la Kanal D?

In cei sase ani de cand lucrez aici, am strans foarte multe amintiri frumoase in familia Kanal D. Toate au legatura cu oamenii cu care lucrez, cu lucrurile importante, realizarile sau intamplarile mici care ne-au unit de-a lungul timpului. Este interesant ca aici nu m-am simtit niciodata ca la un serviciu, ci am avut mereu un sentiment ca sunt intre ai mei, in familie. Amintiti frumoase sunt sedintele cu departamentul meu, sunt oameni foarte creativi, cu simtul umorului, iar asta influenteaza si tonul discutiilor. Glumim, radem, ne vin idei, le punem in practica apoi. Amintiri frumoase sunt sarbatorirea zilelor de nastere ale fiecarui coleg. Am ajuns sa ne cunoastem foarte bine intre noi, adoram sa ne facem suprize, bucurii. Si ca sa punctez o singura frumoasa amintire...ar fi aceea in care m-am trezit la birou cu o mogaldeata alba, o catelusa tare jucausa si cu personalitate, ea e Eva. Era cadou de la colegii mei, asa s-au infiltrat ei si in familia de acasa!  

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod