De ce iubim Egiptul si Sharm El Sheikh?

Ne atrage prin misterul unei istorii nescrise, dar rostite de piramide, Nefertiti, Sfinx-ul si alte sute sau mii de monumente ce dezvaluie trecutul celei mai exotice civilizatii antice.
Ne atrage prin misterul unei istorii nescrise, dar rostite de piramide, Nefertiti, Sfinx-ul si alte sute sau mii de monumente ce dezvaluie trecutul celei mai exotice civilizatii antice. Egiptul este acel loc in care trebuie sa ajungem pentru ca pur si simplu vrem sa vedem cu ochii nostri legendarele minuni ale unei lumi fascinante si enigmatice ce pare ca nu a apus nici astazi.

Desigur ne dorim sa mergem in Egipt si din alte motive, mai apropiate de viata noastra cotidiana prea intensa. Este cald si frumos cea mai mare parte a anului.
In Egipt numarul zilelor insorite este mai mare decat in oricare alta parte a Pamantului. Este o tara situata intre trei continente – Africa, Asia si Europa care isi primeste turistii in cel mai autentic mod, cu hoteluri de cea mai buna calitate, ospitalitate si mai ales calm. Lumea egiptenilor se deosebeste mult de cea europeana.

Un al motiv pentru care ne dorim o vacanta in Egipt este Marea Rosie – unul dintre locurile cele mai populare pentru diving. Un alt sport popular in zona este snorkelling–ul (inotul cu masca si tub pentru respirat la suprafata apei).
Apa este foarte clara, se vad bine recifele de corali si pestii, iar pentru prima scufundare nu este nevoie de certificat.

Sharm El Sheikh este considerata bijuteria peninsulei Sinai, "orasul pacii", asa cum este supranumita. Este o statiune binecunoscuta amatorilor de scufundari din toata lumea. Aici, recifele de corali pot fi admirate chiar aproape de mal. Sharm El Sheikh atrage turisti si prin excursiile care se organizeaza frecvent, locurile cele mai vizitate fiind Sinai si muntele lui Moise.


Cei care aleg sa isi petreaca vacanta in aceasta statiune pot vizita locuri dincolo de granitele tarii, respectiv Ierusalimul, Marea Moarta din Israel si Petra din Iordania.

Hoteluri recomandate pentru vacanta de iarna:
 
  • Club Fanara & Residence: 4* All Inclusive - de la 589 Euro;
  • Sharm Clif Resort: 4* All Inclusive - de la 449 Euro;
  • Tropitel Naama Bay: 5* All Inclusive - de la 599 Euro;
  • Savoy: 5* All Inclusive - de la 559 euro;
  • Belvedere: 5* All Inclusive - de la 579 Euro

Mai multe informatii pot fi obtinute direct de pe site-ul flynova.ro sau de la agentiile partenere FLYNOVA.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marianam_g pe 7 Nov 2008, 10:59
    Sharm El Sheikh

    Am petrecut acolo cel mai frumos concediu. Am vazut pesti pe care nu mi i-as fi putut inchipui, am cunoscut o ospitalitate ce nu credeam ca exista undeva si am mancat cele mai bune mancaruri. Va recomand cu caldura sa mergeti. Nu am fost la nici unul din hotelurile enumerate insa cel la care am fost a fost exceptional : Keiroseiz Three Corners Resort, nu stiu daca mai sunt agentii de turism care sa-l aiba in oferta . Nu l-am mai vazut :(

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod