Sedentarismul - Cum ne afectează viața și ce trebuie făcut!


Programul zilnic de lucru de opt ore la birou, munca peste program și sedentarismul prelungit în orele petrecute acasă își pot pune amprenta nu doar asupra siluetei, ci și a sănătății. Lipsa mișcării fizice și alimentația dezechilibrată ne transformă în candidații ideali pentru a deveni supraponderali, bolnavi de inimă, diabet, osteoporoză și chiar cancer. O spun specialiștii și studiile medicale efectuate în ultimii ani, trăgând astfel un semnal de alarmă pentru ca populația să fie conștientă de efectele nedorite ale sedentarismului.

Specialiștii de la Bodyshape Transformation Center, centrul de transformare corporală din București, au analizat mii de cazuri în ultimii ani și explică în ce mod sănătatea fiecăruia dintre noi este afectată de comoditatea oferită de tehnologie, de sedentarismul de la birou și de acasă.

“Tehnologia modernă ne permite să facem foarte multe lucruri fără a ne deplasa. Acum putem lucra în orice locație dacă avem un calculator la îndemână și nu trebuie să mergem în diverse locații pentru a comunica cu alte persoane. Problemele apar când nu reușim să includem în programul zilnic orele necesare de mișcare. Organismul uman este programat să fie activ fizic și mulți din cei care lucrează în birouri îl privează de acest lucru”, declară Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.

Sedentarismul și alimentația nesănătoasă pot duce la complicații de ordin medical.

Obezitatea și bolile asociate - Stăm la birou cu ochii în calculator. Trec orele și abia dacă ne-am ridicat de pe scaun de câteva ori. Mâncăm pe apucate în cea mai mare parte alimente nesănătoase, dulciuri. Obezitatea sporește riscul de apariție a diabetului, a bolilor de inimă, a artritei și a diverselor forme de cancer. Este absolută nevoie să reducem treptat grăsimea din organism. Studiile arată că doar reducerea a 5-10% din greutatea în exces reduce considerabil riscul de declansare a afecțiunilor cauzate de obezitate. Boli de inimă - Sedentarismul încetinește circulația sângelui, vasele de sânge devin rigide,  astfel apar bolile de inimă, stopul cardiac sau ateroscleroza. Studiile arată că exercitiile efectuate în mod regulat pot reduce acest risc cu 52% în cazul bărbaților și cu 28% în cazul femeilor.  Diabetul zaharat - Exercițiile fizice efectuate cu regularitate reglează nivelului glucozei în sânge. Altfel poate apărea diabetul zaharat, întrucât pancreasul este suprasolicitat și nu mai face față procesului de secreție al insulinei. Osteoporoza- Exercițiile fizice, efectuate cu regularitate, influențează direct densitatea osoasă.
În cazul stilului de viață sedentar, aceasta scade considerabil și duce la apariția unor dificultăți în ceea ce privește capacitatea membrelor de a susține structura corpului. Acest risc poate fi redus considerabil prin efectuarea exercițiilor fizice destinate definirii musculare. Cancerul de colon - Riscul de confruntare cu formațiuni canceroase la nivelul colonului este considerat unul dintre cele mai nefaste efecte ale stilului de viață sedentar asupra sănătății. Conform studiilor efectuate, persoanele cu un stil de viață activ prezintă un risc scăzut cu 24% comparativ cu cel aferent persoanelor sedentare de a se confrunta cu această afecțiune, care poate cauza decesul. Este foarte important să introduci în programul zilnic măcar o oră de mișcare și să fii atent la ceea de mănânci. Mulți din cei care vin la Bodyshape lucrează în corporații, stau la birou o mare parte a zilei, astfel că sunt expuși sedentarismului. Cunoaștem scuza de a nu veni la sală din lipsă de timp, și, tocmai de aceea, am creat un antrenament eficient de doar 45 de minute ce poate fi urmat de trei ori pe săptămână, pentru ca, după doar 6 săptămâni, să poți da jos 6 kilograme. În același timp, fiecare are sprijinul nutriționistului nostru, care va concepe programul alimentar personalizat, indiferent că stai la birou 8-10 ore pe zi
”, declară Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.

Bodyshape Transformation Center este sala de sport din zona Aviației, unde, anul trecut, sute de bucureșteni, mulți corporatiști, au ajuns în forma fizică dorită și au dat jos peste 1,5 tone de grăsime, prin antrenamente de 45 de minute, de trei ori pe săptămână.
Specialiștii de la Bodyshape Tranformation Center au ajutat mii de bucureșteni să slăbească sănătos, în special prin programul 6 Week Challenge, prin care se pot slăbi 6 kilograme în 6 săptămâni. Rezultatele sunt datorate îmbinării a trei piloni: antrenamente ghidate, nutriție personalizată și coaching pentru motivație și pentru a scăpa de mâncatul emoțional.

Sesiunile de coaching sunt urmate în paralel cu antrenamentul la sală, supravegheat de instructori cu expriență, mulți dintre aceștia campioni internaționali la diverse sporturi, obișnuiți astfel cu tot ce înseamnă pregătire psihică înaintea unei competiții. Având această componentă de coaching, cei care intră în lupta cu kilogramele în plus vor fi mult mai motivați, vor face sport cu plăcere, nu vor mai fi tentați să renunțe și își vor atinge obiectivele în timpul alocat de la bun început.

 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod