Malta, tara care emana frumusete si magie!

E uluitor sa cunosti peisajele Maltei si mai ales este o experienta minunata sa te bucuri de zone pitoresti si statiuni, unde relaxarea este garantata. Capitala acestei tari este Valletta si pare complet ireala, iar monumentele istorice, halucinant de frumoase, se ivesc la tot pasul. Toate pastreaza o istorie din care razbat si azi pasiunea si fiestele mediteraneene.

Malta este tara in care vei contempla Marea Mediterana si te vei rasfata in hoteluri de 5* sau 4*, cu panorama minunata spre mare, dar si piscine exterioare sau interioare, programe de divertisment atat pentru adulti, cat si pentru copii. Malta este pentru oricine doreste sa dea tonul unor vacante cu distractie si cu multa activitate, dar si pentru turistii care vor sa se relaxeze in plimbari linistite cu vaporasul pe marea Mediterana. De asemenea, se pot bucura de soare pe plaje amenajate chiar langa hoteluri. Cele mai populate sunt Paradise Bay si Mellieha.



Ce poti vizita in Valletta? Vei gasi, laolalta, cele mai multe monumente istorice din lume. Cu o arhitectura baroca, Valletta impresioneaza turistul ce vrea sa se aventureze printre stradute inguste care te poarta direct spre mare.

Orasul i-a apartinut in anul 1565 lui Jean Parison de Vallette, un Maestru al Ordinului Cavaleresc Maltez, care l-a ridicat dupa infrangerea armatelor otomane, in anul 1565, de neinfricatii cavaleri ioaniti. In traducere, Valletta inseamna – “Orasul Supus”. Aici, si-a pus amprenta arhitectul Francesco Laparelli, care a construit cetatea Valletta ca spatiu rectangular. Acesta si-a dorit ca toate strazile din oras sa poreasca din mijloc si sa isi sfarseasca drumul la marele Fort Sfantul Emo, care se afla deasupra Marii Mediterane.

Odata ajuns aici, orasul-cetate are meinirea de a te purta cu 500 de ani in urma. Este inspiratia turistilor pentru o vacanta aparte, iar printre cele mai vizitate obiective turistice se numara Palatul Marilor Maeştri, unde istoria de 270 de ani aminteste de cavalerii maltezi.

Veti cunoaste Sala Armurilor, cu exponate care fac deliciul celor care apreciaza frumusete veche a obiectelor de razboi, dar si Co-Catedrala St. John construita in stil baroc, ( in secolul al-XVI-lea), de un architect maltez. Nu rata  Muzeul Naţional de Arte Plastice aflat intr-un palat din secolul al -XVIII-lea, Biserica Maicii Domnului, Muzeul National de Arheologie sau Muzeul Razboiului. Vei simti exaltarea cand descoperi ca, de fapt, Valletta este o urbe-cetate ca un castel. Este desprinsa dintr-un basm sau, am putea spune ca este o scena de teatru, din care inca razbate realitatea istoriei.

Descopera Valletta pe jos…

Turistul care vrea sa cunoasca ungherele minunatei Valletta trebuie sa o viziteze pe jos. Nu rata Upper Barrakka Gardens - Gradina publica din Valletta, un loc special pentru cei care adora sa isi incante privirea cu peisaje de vis. Aceste “tablouri” ingaduie turistilor sa cunoasca si orasele Vittoriosa sau Senglea.

Plimbarile pe Faleza Valletta iti dau motiv de relaxare si visare, iar navele care sunt acostate in acest port au restaurante ofertante, din meniul carora nu lipsesc bunatatile traditionale.
Iubitorii de shopping sau turistii, care nu vor sa plece fara suveniruri malteze, pot poposi pe Strada Republicii, care se afla in centrul Valettei. Aici, magazinele sunt un adevarat paradis pentru oricine vrea sa se delecteze cu brand-uri internationale sau cu produse autohtone.

Ce mancam in Valletta?

Este minunat sa incerci Fenek- iepurele gatit in stil traditional maltez, cu piure, ceapa, legume si sosuri foarte gustoase. Poti incerca si Hobs Biz-Zejt, cu ulei de masline, rosii, ceapa si mirodenii, sau poate Qaghaq Ta’L Ghasel- covrigi cu miere deliciosi, pe care ii vei gasi in fiecare dintre patiseriile malteze. La fel de popular este si Pastizzi, un foitaj umplut cu branza, pe care il poti manca in loc de placinta.

Si inca ceva- Soppa Tal-Armla, o supa foarte delicioasa, cu legume, cartosi si branza. La capitolul desert maletz, amintim halvaua, Date Cakes si Quabbajt ( nuga cu miere si migdale).

Oferta Malta - Valletta- Hotel Excelsior- 5* - Camera standard, tarif a-3-a persoana, special (BB)- 594 euro- valabil pentru rezervari facute pana la 31.03.2016.Tariful de pachet include - 7 nopti cazare - 8 zile. Bilet avion cursa charter ( Air Malta), bagaj de mana (10 kg)/ persoana; bagaj de cala - 20 kg (persoana); asistenta turistuca in limba romana; o excursie locala. Mai multe detalii pe: www.malta.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod