Irina-Margareta Nistor te invata sa fii Doctor in Optimism

Copiii de la HOSPICE Casa Speranței, alături de Irina-Margareta Nistor, în rolul decanului, au deschis „Academia de Optimism“, o platformă de e-learning și de strângere de fonduri. Prin intermediul Academiadeoptimism.ro, oricine poate afla ce înseamnă cu adevarat să fii optimist și motivele pentru care trebuie prețuită fiecare clipă, indiferent de problemele apărute.

Nicole Cherry, Liviu Teodorescu, Andrei Roșu, Florin Grozea, Andrei Teașcă, Alex Dona, Simona Pope sunt doar câteva dintre persoanele publice care s-au alăturat proiectului, în rolul de profesori-invitați ai Academiei. Prin Academia de Optimism, HOSPICE Casa Speranței pune la dispoziție lecții de optimism sub forma unor scurte materiale video care aduc în prim plan micii beneficiari ai organizației și invitații lor speciali.

Cum înveselești un om trist? De ce râd așa de puțin adulții? Tu ce faci când plouă? – sunt doar o parte dintre întrebările la care copiii de la HOSPICE au venit cu gânduri pozitive către oamenii mari. Răspunsurile lor, precum: “Îi fac o inimă mare” , “Așa vor ei” sau “Fac întrecere între picăturile de apă” te vor face să zâmbești și să vezi lumea altfel, odată ce accesezi www.academiadeoptimism.ro.

“Academia de Optimism a fost creată cu scopul de a arăta că, dincolo de gravele probleme de sănătate cu care se confruntă, copiii de la HOSPICE sunt cei mai buni profesori în optimism.

Din momentul în care ei ajung în îngrijirea fundației noastre, noi asta încercăm - să le aducem zâmbetul pe buze și să îi ajutăm să se bucure de copilăria lor. Scopul acestei platforme este de a ne susține în strângerea de fonduri necesară oferirii serviciilor gratuite pentru copiii ce se confruntă cu boli incurabile; și, de aceea, sperăm să avem cât mai multi 'absolvenți', pentru ca împreună să reușim să menținem optimismul acestor copii”, a spus Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranței.

“Sunt extrem de onorată că am fost distribuită în rolul ‚decanului’ Academiei de Optimism.

Chiar deseori mi se reproșează că văd doar partea bună a lucrurilor și dau ignore la tot ce nu merită să-ți faci inimă rea. Copiii sunt atât de imprevizibili în răspunsuri și inspiră cu universul lor, în care știu să se detașeze de tristețe și să fie mereu încrezători. Ei sunt modele de entuziasm, de care sper să se molipsească toți cursanții și viitorii ‘doctori’ în optimism”, a spus Irina-Margareta Nistor.

Academiadeoptimism.ro
pune la dispoziție trei programe: Licența în Optimism, Masterat în Optimism și Doctorat în Optimism, accesibile în schimbul unor donații. Mai mult, pe lângă cursuri, de pe site pot fi achiziționate și tricouri cu mesaje optimiste sau wallpapers creative.
Academia de Optimism este un proiect HOSPICE Casa Speranţei dedicat dezvoltării îngrijirii paliative pediatrice. Inițiativa poate fi susținută și prin donații prin SMS, trimițând un mesaj cu textul OPTIMISM la 8844 (cost: 2 EURO/luna, în rețelele Orange, Vodafone și Digi Mobil).

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod