Ela Crăciun îți recomandă 3 remedii naturiste pentru a scăpa de răceală

Cazurile de răceală sau chiar gripă s-au înmulțit îngrijorător în ultima perioadă. Atunci când nu este nevoie de intervenția medicilor sau de spitalizare, afecțiunile pot fi ameliorate sau chiar tratate apelând la remedii naturiste.
Ela Crăciun, vedeta cu cel mai citit blog din România, are grijă să aibă tot timpul în casă următoarele: 

1. Plante medicinale și produse care ajută la întărirea sistemului imunitar și la ameliorarea multor simptome asociate cu răceala. 
„Îmi doresc să fiu o mamă smart și să previn răcelile, așa că din casa noastră nu lipsesc ceaiurile de plante (mușețel, echinacee, salvie, ghimbir, lămâie). 
Salvia este recunoscută pentru efectele antiinfecțioase și este ideală pentru problemele cauzate de infecții ale gâtului.
Mușețelul întărește sistemul imunitar, iar propolisul stimulează formarea de anticorpi și este un excelent antiviral și antiinflamator. Foarte bună în combaterea infecțiilor, mai ales a răcelilor și infecțiilor căilor respiratorii, echinaceea pregătește organismul pentru sezonul rece. Datorită proprietăților sale vindecătoare, înainte de apariția antibioticelor era folosită intens pentru tratarea infecțiilor. Ceaiul de ghimbir e printre preferatele mele și nu îl consum doar împotriva răcelii, conține foarte mulți antioxidanți care întăresc imunitatea”, a scris vedeta pe www.elacraciun.ro.  

2. Miere și propolis
„Propolisul este cu siguranță printre cele mai puternice antibiotice pe care le poate produce natura.
În amestec cu mierea vă pot deveni cel mai puternic aliat împotriva răcelii, mai ales în perioada rece”, a adăugat vedeta. 

3. Fructele și legumele bogate în vitamina C (kiwi, căpșuni, citrice, ardei roșu)
“Pentru a putea preveni răceala și gripa trebuie să ne asigurăm că avem o imunitate puternică. Introduceți în alimentația familiei cât mai multe fructe și legume bogate în vitamina C și veți simți diferențele.

Toate aceste soluții pot fi folosite în perioada rece preventiv, însă în momentul în care copilașii dau semne de răceală e bine să le administrați un produs farmaceutic, recomandat în prealabil de medicul vostru.
Nu folosiți niciodată medicamente „după ureche”. Medicul știe întotdeauna ce e mai potrivit de la caz la caz, mai ales dacă are și istoricul bolilor din trecut. Datorită concentrației pe care o au, rezultatele terapeutice sunt mai eficiente în cazul în care deja i-a prins răcela”, a încheiat Ela Crăciun articolul postat pe blogul său.  

Ela Crăciun este prezentatoarea emisinii “Numai de bine”, de duminică dimineață, de la Antena 3, și are cel mai citit blog de parenting din România și un canal de YouTube foarte urmărit de părinții din întreaga țară.
Vedeta a fost premiată în ultimii ani pentru succesul său din online și a derulat campanii și evenimente la care au interacționat milioane de oameni. 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod