Cointreau sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a cocktailului Margarita

Cointreau marchează cea de-a 70-a aniversare a cocktailului Margarita printr-un șir de evenimente tematice „Margarita Loves Cointreau” ce vor fi organizate în întreaga lume. Evenimentele vor recrea atmosfera din Acapulco și vor sărbători legătura dintre Cointreau și cocktailul Margarita – așa cum creatoarea cocktailului spunea: „O Margarita fără Cointreau nu-și merită sarea.

Cointreau este legat de Margarita încă de la crearea acestui cocktail, în 1948,” susține Jean-Denis Voin, CEO L&S Rémy Cointreau. „Pentru a face dovada atașamentului nostru față de acest cocktail emblematic și față de creatoarea sa, Margaret Sames, cu ocazia aniversării a 70 de ani am decis să reînviem spiritul petrecerilor fastuoase ale acesteia din Acapulco.

„O margarita fără cointreau nu-și merită sarea” - Margaret Sames, 1948

Margaret „Margarita” Sames, o doamnă din elita americană înstărită, cunoscută pentru petrecerile extrem de fastuoase și extravagante pe care le organiza, a creat un cocktail nou cu ocazia uneia dintre seratele sale.

Noul cocktail conținea două dintre băuturile sale preferate: tequila și Cointreau - un lichior pe bază de esențe dulci și amare obținute din coajă de portocale.  Un success imediat, băutura a fost denumită „Margarita” și a ajuns un cocktail emblematic, consumat atât în baruri cât și acasă.

Cointreau a fost creat de Edouard Cointreau în 1875, după ce acesta a observat interesul crescut al clienților pentru aroma de portocală, un produs rar și scump la acea vreme. Edouard Cointreau a călătorit în întreaga lume și a experimentat în permanență rețete și procese de distilare până a obținut amestecul perfect. Astfel, Edouard Cointreau a început să-și îmbutelieze creația care urma să ajungă băutura emblematică cunoscută astazi.
Despre Cointreau se găsesc referințe și menționări în manualele de mixologie încă din 1922*.

La începutul secolului al XX-lea, Cointreau a devenit un reper pentru barmanii care apreciau claritatea lichidului și versatilitatea acestuia. Grație aromei bogate de portocală și a gustului răcoritor incomparabil, Cointreau se află la baza a peste 350 de rețete de cocktailuri, inclusiv, desigur, Margarita.

Pentru a sărbători legendarul cocktail, Cointreau a creat un eveniment de lansare, inspirat din petrecerile organizate de Sames, The Soirée to Acapulco. De asemenea, începând cu săptămâna Cinco de Mayo, din 30 aprilie până la data de 6 mai, mai multe evenimentele vor fi organizate în întreaga lume pentru a recrea atmosfera vibrantă a petrecerilor retro din Acapulco. Invitații vor pătrunde în universul Cointreau și se vor lăsa în voia distracției si a nopților mexicane parfumate, cu muzică plină de viață, aperitive delicioase și o doză generoasă de spirit tropical.

Margarita a obținut un adevărat statut emblematic, iar Cointreau are onoarea de a-și celebra locul în rețeta originală, rețetă ce conține 30 ml de Cointreau, 60 ml Blanco Tequila și 30 ml de suc proaspăt de lime.

Amestecul, agitat cu gheață, se serveste într-un pahar de Margarita pudrat cu sare pe margine. Incă de la crearea acestuia în 1948, cuvintele lui Edouard Cointreau au dat tonul dezvoltării Maison Cointreau. Întruchipată de faimoasa sticlă pătrată care poartă numele creatorului său, marca exprimă aceeași spirit ludic și astăzi, condus de impulsul creator care i-a dat viață.

Echilibru, momente, plăcere, stil ... chiar și în crearea sa. Lichiorul transparent s-a născut din ideea inspirată de a combina esențele obținute din cojile de portocale dulci și amărui. Acest amestec special dă gustul unic și delicat specific Cointreau, un echilibru perfect între dulce și amărui. Rețeta Cointreau a ramas neschimbată încă de la crearea sa. Specificul și excelența constau în selecția riguroasă și în ansamblul de esențe obținute din cojile de portocală, o sarcină meticuloasă realizată de Maestrul Distilator Maison Cointreau.

* Cocktails: How To Mix Them de Robert Vermeire

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod