Christian Tour: Vânzări de 4 mil. euro pe durata Târgului de Turism, cu 30% peste ediția de primăvară din 2018

Grecia, cea mai căutată destinație externă. Sejururile în țări exotice, pe trend crescător.
Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din România, a înregistrat vânzări de 4 milioane de euro în cele patru zile ale Târgului de Turism al României, cu 30% mai mult față de ediția din primăvara anului trecut a evenimentului găzduit de Romexpo. Pachetele speciale lansate la târg au fost disponibile și în toate agențiile Christian Tour și agențiile partenere din țară, precum și online, pe site-ul www.christiantour.ro, astfel că românii care nu au putut ajunge la Romexpo au avut posibilitatea să-și cumpere o vacanță în aceleași condiții și la aceleași prețuri.

Reducerile Early Booking de până la 50% cumulate cu ofertele create special pentru târg au adus companiei peste 9.000 de cumpărători la standul agenției și în sediile din țară, care și-au rezervat, în principal, un sejur pentru sezonul estival 2019, dar au cumpărat și vacanțe de Paște și 1 Mai. Valoarea totală a vânzărilor în aceste patru zile ale târgului se ridică la 4 milioane de euro, costul mediu al unui pachet turistic fiind de aproximativ 430 de euro de persoană.

În ceea ce privește destinațiile externe preferate de români, cele mai multe rezervări s-au făcut în Grecia, peste 3.300 de persoane achiziționându-și vacanțe într-o stațiune elenă. Pe locul secund în topul destinațiilor preferate de vizitatorii Târgului de Turism a fost Turcia, în special stațiunea Antalya, preferată mai ales de familiile cu copii. Topul trei al destinațiilor solicitate de români în cele patru zile este completat de Egipt, către care Christian Tour va opera în acest sezon șapte avioane charter pe săptămână, cu plecare din București, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara și Iași.

Cele mai scumpe pachete cumpărate pe durata târgului au fost în Hurghada, unde un grup de 19 persoane a plătit aproape 13.400 de euro pentru un sejur, și în Țările Nordice, unde un grup de 12 persoane a achitat peste 12.400 de euro pentru un circuit.

În ceea ce privește destinațiile exotice, cele mai căutate pachete pe durata târgului au fost sejururile de 7 nopți, în regim all inclusive, în Punta Cana (Republica Domnicană), iar printre destinațiile noi cerute de turiști s-au numărat Jamaica și Cuba.

“Ținând cont de tarifele foarte bune, Punta Cana are toate șansele să devină noua Antalye. Turiștii sunt extrem de încântați de condițiile pe care le găsesc în hotelurile de 4 și 5 stele, de meniurile din restaurante care includ fructe de mare, pește, fructe exotice precum ananas, papaya și fructul pasiunii, de plaje și de activitățile la care pot lua parte”, a declarat Cristian Pandel, acționarul principal al companiei Christian Tour.

Și destinațiile interne au fost căutate de turiștii români; cei care au cumpărat vacanțe zilele acestea s-au orientat în special spre litoralul românesc, unde Mamaia și Eforie Nord au fost cele mai solicitate stațiuni, și zona balneară. Mulți dintre vizitatorii standului s-au prezentat cu tichete de vacanță.

“Toate aceste cifre confirmă faptul că românii călătoresc din ce în ce mai mult, au prins gustul vacanțelor atât în țară, cât și peste granițe. Călătoriile fac parte din viața noastră mai mult decât în orice alt secol, pentru că vacanța nu mai este și nu trebuie să fie un lux, ci o necesitate; de aceea ofertele create de Christian Tour pentru Târgul de Turism au fost gândite în așa fel încât să fie accesibile unui număr cât mai mare de vizitatori”, a subliniat Cristian Pandel.

Târgul de Turism al României s-a desfășurat în perioada 21 – 24 februarie la Centrul Expozițional Romexpo din Capitală.  


Christian Tour este liderul pieței de servicii turistice și cel mai mare operator de zboruri chartere din România. Compania fondată și condusă de Cristian Pandel activează din anii ‘90 pe piața vacanțelor, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate branduri de turism din țară. Touroperatorul deține 40 de agenții proprii în România și este prezent peste hotare, în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și Statele Unite ale Americii (divizia online). Christian Tour a încheiat anul 2018 cu vânzări nete de aproximativ 85 de milioane de euro. La finalul anului 2018 compania a încheiat o poliță de asigurare în valoare de 3 milioane de euro pentru protejarea clienților săi, ceea ce reprezintă o asigurare-record în domeniul turismului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod