Vacanţe de 850 - 1.000 de euro, printre cadourile făcute de companii angajaților

În ultimii doi ani a crescut cu peste 60% cererea pentru vacanțe care să fie făcute cadou, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, în principal de către companii angajaților care s-au distins la locul de muncă, dar și de către românii care lucrează în străinătate, părinților din țară. Prețul mediu al unei astfel de vacanțe este de 850-1.000 de euro, potrivit datelor centralizate de Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România după cifra de afaceri.

Vacanţele au devenit în ultimii ani unul dintre cele mai frumoase şi dorite cadouri în rândul românilor. De acest trend profită, în primul rând, companiile care țin să-şi răsplătească angajaţii la final de an.
Cele mai solicitate cadouri de acest gen din partea companiilor sunt voucherele de servicii turistice, prin care angajaţii pot la rândul lor să-şi aleagă vacanţa dorită pentru 2017. Cererea pentru vouchere de vacanţă sau chiar pentru vacanţele cadou pentru angajaţi, a crescut în ultimii 2 ani cu peste 60%.

Această modă a vacanţelor cadou nu a fost ignorată nici de către persoanele fizice. Astfel, se constată o creştere importantă a solicitărilor de vacanţe cadou pentru părinţi, pentru copii sau pentru familie în general. Interesul este mai ridicat în rândul românilor care lucrează în străinătate şi aleg drept cadouri pentru familia din ţară astfel de pachete de servicii turistice.
Aceştia din urmă, însă, aleg de cele mai multe ori pachete de vacanţă complete, cu toate serviciile incluse (sejururi, circuite sau programe Senior Voyage).

Majoritatea vacanţelor cadou sunt achiziţionate în perioada marilor sărbători de peste an, însă cele mai multe, respectiv 70% din total, se acordă în perioada sărbătorilor de iarnă. Cu ocazia Crăciunului românii devin mai generoşi cu cei apropiaţi.” declară Marius Pandel (CEO Christian Tour)

Chiar dacă sunt acordate de Crăciun, pachetele de vacanţă făcute cadou sunt rezervate de regulă pentru perioada sezonului estival şi sunt sejururi charter în destinaţii la plajă. Achiziționându-le cu o jumătate de an înainte, cumpărătorii profită de reducerile Early Booking de 30-50%.
Cele mai solicitate vacanţe cadou oferite de angajatori sunt destinaţiile din România (litoral, munte sau balneo), dar un număr tot mai mare de companii și persoane fizice îşi recompensează angajaţii, respectiv rudele, cu sejururi în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania.

În ceea ce privește companiile, cele mai multe solicitări pentru acest tip de vacanţe cadou oferite angajaţilor vin din domeniul financiar-bancar și din cel farmaceutic. Preţul mediu al vacanţelor cadou dăruite de către companii angajaţilor este de 1.000 de euro. Persoanele fizice, mai cu seamă cele care lucrează în afara României, oferă drept vacanţe cadou pentru familie, sejururi charter pentru vara anului 2017 în Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania sau chiar pe litoralul românesc, pachete Senior Voyage, circuite sau sejururi în staţiuni balneoclimaterice din România sau city-break-uri de 2-3 zile în diverse capitale europene.

Cele mai numeroase solicitări de acest gen sunt primite din partea persoanelor cu vârste între 30-45 ani, cu venituri medii spre ridicate şi care, la rândul lor, sunt mari amatoare de vacanţe.
Cheltuiala medie realizată pentru vacanţele cadou de către persoanele fizice se situează în jurul valorii de 850 euro pentru un sejur de două persoane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod