Top 4 cele mai eficiente metode să te laşi de fumat. Încearcă-le!


2. Urmează un program de terapie psihologică

Fiindcă fumatul implică şi o dependenţa psihologică de ţigări, nu este suficient să abordezi problema doar cu ajutorul terapiei de substituţie a nicotinei. Aşadar, asociază acestei metode de tratament şi un program de consiliere psihologică, menită să te ajute să îţi dezvolţi mecanisme eficiente pentru a face faţă renunţării la fumat şi a simptomelor asociate.

3. Evită factorii declanşatori

Fiecare fumător are propriii declanşatori - acei factori cu care asociază obiceiul de a fuma.
Cei mai comuni includ cafeaua, alcoolul şi ceilalţi fumători din cercul social. Ce poţi face, mai ales în prima etapa a renunţării, pentru a nu ceda tentaţiei de a fuma? Ei bine, încearcă să eviţi toţi aceşti factori declanşatori, renunţând - măcar temporar - la alcool şi la cafea (o poţi înlocui cu ceai negru, verde etc.) şi la ieşirile în spaţiile în care se fumează. Astfel, chiar dacă ieşi în oraş cu prieteni fumători, aceştia nu te vor putea tenta fumând în prezenţa ta.

4.
Ţine-ţi mintea ocupată


În primele zile, poate chiar săptămâni de la renunţarea la fumat, este important să încerci să te implici în cât mai multe activităţi care să îţi ţină mintea ocupată. Fă o curăţenie generală a casei, dacă activitatea te relaxează sau măcar reuşeste să te preocupe suficient de mult încât să îţi ia gândul de la ţigări, aleargă, citeşte o carte, lucrează în grădină, fă sport etc.

Şi nu uita să te sprijini pe ajutorul celor dragi: de altfel, cele mai multe dintre aceste activităţi sunt mai plăcute în doi sau mai mulţi!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod