Zile caniculare

Ministerul Sanatatii Publice face apel catre populatie ca in aceste zile cu temperaturi deosebit de ridicate, sa sa respecte recomandarile medicilor

Pentru protejarea starii de sanatate este necesar ca persoanele varstnice, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile in spatiu liber si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii acestora in conditii de temperaturi ridicate. Atunci cand este necesara expunerea la soare este obligatoriu sa fie folosite mijloace de protectie (palarii, umbrele, ochelari de soare, imbracaminte subtire din tesaturi naturale in culori deschise).
Este indicat sa fie crescut consumul de lichide la 2-4 litri pe zi si sa se consume o alimentatie saraca in grasimi.in aceste zile trebuie evitat excesul de cafea si consumul de bauturi alcoolice. Angajatorii sunt obligati, conform legisatiei, sa modifice programul de lucru in conditiile impuse de temperaturile ridicate si sa distribuie catre angajati a unor cantitati suficiente de apa minerala. Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu solicita tuturor autoritatilor de sanatate publica din judetele avertizate sa continue colaborarea cu autoritatile locale si sa reactiveze punctele de asistenta medicale din strada si corturile unde se distribuie apa populatiei si se asigura asistenta medicala.
Totodata cere autoritatilor de sanatate publica din teritoriu sa intensifice in aceasta perioada, prin toate mijloacele posibile, informarea populatiei in ceea ce priveste masurile pe care trebuie sa le respecte pentru protejarea starii de sanatate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod