Act normativ prin care se vor achita datoriile din sistemul sanitar

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii Publice a avut ieri, 16 august a.c., o intalnire cu echipa de conducere a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, cu reprezentantii Colegiului Farmacistilor din Romania, ai Patronatului Farmacistilor din Romania, precum si cu cei ai asociatiilor producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de medicamente

Intalnirea a avut ca scop analizarea situatiei unor datorii neachitate catre furnizori, producatori, importatori, distribuitori si farmacisti, datorii depistate ulterior actiunii de la sfarsitul anului 2005.
Partenerii de dialog au hotarat ca, pana la urmatoarea intalnire ce va avea loc saptamana viitoare, MSP va elabora un act normativ care sa cuprinda atat sumele aferente datoriilor recunoscute si insusite, cat si un calendar cu termene clare la care vor fi achitate aceste datorii. Sursa de finantare va fi asigurata de la Fondul Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, fondul de rezerva al CNAS, venituri proprii ale MSP si venituri de la bugetul de stat. Eugen Nicolaescu si-a reafirmat deschiderea pentru dialog cu partenerii din mediul de afaceri si cei din sistemul sanitar pentru a se gasi solutii care sa rezolve situatia financiara din acest domeniu.
La intalnirea care va avea loc saptamana viitoare va fi semnat si un protocol intre toti partenerii de dialog.in acest protocol va fi mentionat si faptul ca aceasta este ultima data cand MSP va accepta sa plateasca sume care sunt realizate in alte conditii decat cele stabilite de parti.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod