Zaharul brun previne aparitia diabetului de tip 2

Antioxidantii din zaharul brun ajuta la controlarea presiunii arteriale si la prevenirea afectiunilor cardiovasculare. Indulcitorii, ca de exemplu zaharul brun, ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 dar si a complicatiilor cauzate de aceasta afectiune, sustin cercetatorii din S.U.A si Brazilia.

Descoperirea cercetatorilor despre faptul ca zaharul brun previne aparitia diabetului de tip 2 

"In functie de origine si de gradul de rafinare, indulcitorii pot contine  semnificative cantitati de antioxidanti care au capacitatea de a controla presiunea sanguina si sa previna afectiunile cardiovasculare", declara Kalidas Shetty, de la Universitatea Massachusetts Amherst.


"Anumiti indulcitori au un potential ridicat de a inhiba actiunile enzimelor implicate la aparitia diabetului de tip 2, totodata acesti indulcitori stau la baza medicamentelor folosite pentru tratarea acestei afectiuni".

Cercetatorii au analizat o larga varietate de indulcitori si au descoperit ca zaharul brun contine un nivel ridicat de antioxidanti fenolici decat zaharul normal.

Compusii fenolici sunt aceeasi care dau vinului rosu sau ceaiului efectele pozitive asupra sanatatii.

De asemenea, cercetatorii au descoperit ca indulcitorii inhiba activitatea alfa-glucosidasei, o enzime care tempereaza nivelul glucozei din sange prin controlarea trecerii zaharului la nivelul intestinului subtire.

"Diabetul este caracterizat printr-o rapida crestere a nivelului glucozei din sange dupa mese. Inhiband alfa-glucosidase, pe baza caruia sunt realizate mai multe medicamente folosite pentru tratarea diabetului, poti preveni aceasta afectiune", sustine Shetty.


"Inlocuind zaharul din mancaruri, si bauturile cu calorii putine cu indulcitorii non-calorici este una dintre strategiile pe termen lung care previne diabetul de tip 2", a mai adaugat Shetty.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod