Vitamina H da organismului energia necesara

Biotina sau vitamina H are rolul de a normaliza metabolismul lipidic si glucidic. Biotina se sintetizeaza din flora intestinala si se ingereaza cu produsele alimentare, precum drojdia de bere si cea alimentara, galbenusul de ou, ficatul, arahidele si legumele proaspete - varza, ciupercile, mazarea, morcovii, rosiile, spanacul.
In fapt, vitamina H ajuta organismul sa preia din alimente necesarul de energie. Totodata, ea este importanta pentru cresterea parului, sanatatea pielii si pentru tratarea acneei.
In tratamentele medicamentoase, vitamina H este indicata pentru dermatoze ale adultului, copilului si sugarului, precum si in cazul starilor de oboseala.
Carenta de biotina este foarte rar intalnita, insa, atunci cand ea exista, persoana afectata are pielea uscata (uneori are si eczeme), pofta de mancare scade, slabeste si se simte obosita. Toate acestea pot duce la dereglari ale metabolismului, anorexie sau alopecie (caderea accentuata a parului). De asemenea, nivelul scazut al vitaminei H in organism cauzeaza o slabiciune generala a corpului, dar si somnolenta, insomnie si chiar depresie.
Persoanele care obisnuiesc sa consume albusul de ou crud sunt predispuse la pierderea biotinei, pentru ca albusul contine avidina, substanta care distruge biotina. Astfel, albusul de ou se comporta ca o antivitamina H.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod