Vitamina D versus cancerul de colon

Folosirea proprietatilor benefice ale vitaminei D in lupta impotriva cancerului de colon a constituit subiect de interes deseori invaluit in pareri contradictorii. Doze mari de vitamina D, care este absorbita de corpul uman in primul rand prin expunere solara, sunt necesare pentru prevenirea cancerului colorectal in fazele incipiente

De asemenea, doze inseminate de vitamina D au rolul de a produce cantitati mari de calciu, fapt care poate cauza toxicitate in sange. O echipa de cercetatori de la Universitatea Georgetown s-au oferit sa efectueze un studiu care sa separe proprietatile anticancerigene vitaminei D de restul functiilor ei.
Experimentul a dovedit ca forme mutante ale proteinei care se leaga de vitamina D in celula vor permite vitaminei D sa regleze circulatia unei proteine cauzatoare de cancer (beta-catenin) fara sa produca calciul necesar pentru dezvoltarea oaselor.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sach Mariana pe 22 Mar 2006, 12:50
    Electroterapia

    Din propria experienta,deja cunosc binefacerile electroterapiei,dar este minunat,ca am aflat mai multe despre acest tratament,in limba materna.

    0
    0

  • ANA pe 22 Mar 2006, 11:50
    Vitamina D versus cancerul de colon

    Lupta cu cancerul este infernal

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod