Tratament impotriva caderii parului dovedit eficient si in cazul femeilor

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori italieni sugereaza ca tabletele de Finasteride, folosite de catre barbati in problema legata de caderea parului s-au dovedit a fi eficiente si in cazul femeilor care se confrunta cu aceeasi problema, informeaza BBC News

Studii anterioare aratau ca finasteride poate fi folosit atunci cand tratamentul standard cu lotiune regeneranta nu poate fi adoptat. Insa, in urma unui studiu realizat in Marea Britanie pe un esantion de 37 de femei, expertii au ajuns la concluzia ca sunt necesare mai multe studii pentru a dovedi ca medicamentul - care poate fi toxic daca este administrat pe perioada sarcinii - are o actiune benefica pentru femei.
Femeile care s-au confruntat de-a lungul vietii cu problema caderii parului au aparut de cele mai multe ori in urma unor dereglari hormonale (aparute dupa sarcina sau dupa incetarea administrarii pilulelor anticonceptionale). O solutie potrivita pana acum era minoxidil, care trebuie aplicat de doua ori pe zip e par pentru a stimula regenerarea. Cu toate acestea, unele femei erau alergice la aceasta lotiune sau nu dispuneau de timpul necesar pentru a efectua tratamentul. Astfel incat, cercetatorii italieni au efectuat acest experiment pe 37 de femei care se confruntau cu problema caderii parului si carora li s-a administrat 2,5 miligrame de finasteride si pilula anticonceptionala (deoarece se stia ca finasteride cauzeaza defecte la nastere si era interzisa administrarea lui pe perioada sarcinii).
Cu ajutorul unei aparaturi speciale, pacientii au fost examinati la inceputul studiului si dupa admnistrarea tratamentului pe o perioada de 12 luni. Rezultatele au aratat ca 23 dintre pacienti (62%) au beneficiat de o imbunatatire dupa urmarea tratamentului. In cazul a 13 persoane nu a fost identificat nici un efect si o singura pacienta a prezentat o inrautatire a situatiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod