Vitamina C nu ne protejeaza de gripa

Cei care isi imagineaza ca se pot apara de raceli luand vitamina C se insala. Aceasta este una dintre concluziile unui recent studiu realizat de catre cercetatorii australieni. Cercetatorii au vrut sa verifice daca parerea generala cum ca vitamina C protejeaza de raceli este fundamentata si au descoperit ca acest lucru este valabil doar in cazul persoanelor care au o activitate fizica extrem de intensa. Soldatii, maratonistii si sportivii care practica schiul sunt printre cei care beneficiaza cel mai mult de dozele suplimentare de vitamina C, spune profesorul Bob Douglas de la Universitatea Nationala din Australia.
"Maratonistii sunt cazul cel mai clar, dar nu cred ca se poate spune ca vitamina C protejeaza in acelasi fel oamenii care au o activitate fizica normala si care sunt expusi la frig", a spus el. "Pentru oamenii obisnuiti, se poate spune ca aportul suplimentar de vitamina C nu aduce nici o diferenta, nereducand riscul, ci doar durata racelii, cu o zi sau jumatate de zi". Studiul privind impactul vitaminei C in prevenirea racelilor si a gripei a fost publicat in ziarul medical american PLoS Medicine si realizat in colaborare cu Universitatea din Helsinki.
Cercetatorii au centralizat concluziile a 55 de studii efectuate in ultimii 65 de ani, aceasta fiind cea mai vasta ancheta realizata pana in prezent pe aceasta tema.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod