Ventuzele vindeca raceala si reumatismul



"Personal folosesc ventuzele in special pentru durerile provocate de reumatism, in ameliorarea durerilor articulare si nevralgiilor. De asemenea, ventuzele si-au dovedit eficienta in tratarea racelilor, pneumoniilor usoare si in stimularea circulatiei locale", declara Alice Popescu, medic specialist medicina de familie, cu competenta in acupunctura, homeopatie si fitoterapie, la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie din cadrul Spitalului Colentina, Bucuresti.

Efectul ventuzelor este unul imunostimulator, activand functiile celulelor albe si ale altor componente ale sistemului limfatic.
"In tratarea racelilor, este suficienta o singura aplicare a ventuzelor timp de zece-douazeci de minute.
Cateodata zona se inroseste, iar dupa o ora, maximum doua de la scoaterea ventuzelor, pielea isi revine. Este posibil sa ramana si vanatai, care se resorb insa intr-o saptamana, doua", mai spune medicul.

Specialistii in medicina alternativa recomanda combinarea folosirii ventuzelor cu acupunctura. "Noi le folosim alaturi de acupunctura, deoarece fara ace eficienta ventuzelor este mai mica", concluzioneaza medicul Alice Popescu.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihail Murat pe 10 Nov 2006, 09:33
    Ventuzele miraculoase

    Cind eram mic si mergeam iarna in vacanta la tara, sursa pricipala de distractie erau lacurile inghetate. Toata ziua alergai pe ghiata cu patine rudimentare construite "pe genunchi" de mosu. O portie de ventuze era chiar asteptata o data pe iarna. Te simteai al om, scotea toata rautatea din tine...zicea mamaia cind pregatea borcanasele miraculoase, transmise cu sfintenie din generatie in generatie. Si acum le am si le folosesc cu mindrie chiar ca stiu sa pun ventuze. Cred ca au peste suta de ani borcanasele si sunt foarte bune.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod