Vaccinul anti-Ebola trece primul test de siguranta

Primul vaccin conceput sa previna infectia cu letala boala Ebola a trecut primul test de siguranta efectuat pe fiinte umane si da semne promitatoare in prevenirea declansarii epidemiilor de febra hemoragica Ebola, informeaza CNN.

Doar 21 de persoane infectate cu virusul Ebola au primit vaccinul experimental aflat in stadiul incipient al testarii. Voluntarii au primit doze de vaccin, iar organismul lor a inceput sa produca anticorpi specifici virusului, ceea ce dovedeste ca “vaccinul s-ar putea sa aiba un efect asupra sistemului imunitar”, sustine Dr.
Gary Nabel, conducatorul studiului. De asemenea, nu au fost identificate efecte adverse ale vaccinului.

Cercetatorii sustin ca studiul este deocamdata in faza incipienta si ca mai sunt nevoie de cateva teste, urmatorul pas constand in veificarea imunitatii organismului uman (daca reactia este aceeasi – de imunitate – ca si in cazul testelor efectuate pe maimute).

Febra hemoragica Ebola este extreme de contagioasa si ucide in doar cateva zile 50-90% dintre persoanele odata infectate.
Virusul Ebola a fost identificat in Africa, in 1976 in cazul in care oamenii intra in contact cu maimutele infectate sau in urma consumarii carnii de maimuta, care este frecvent intalnita in multe zone ale Africii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod