FDA defineste lista cerealelor integrale

FDA (Food and Drug Administration) a oferit o noua definitie a cerealelor integrale si a continutului acestora care va ajuta consumatorii sa faca alegerile cele mai sanatoase pentru organism, informeaza site-ul ABCnews.com.

Scopul acestei determinari este acela de a stabili pe deplin toate produsele care contin faina integrala, pentru inlaturarea confuziei consumatorului. Astfel pentru a fi calificate produse preparate din faina integrala, alimentele trebuie sa contina o cantitate importanta de fibre, proteine si nutrienti.
Printre cerealele declarate integrale se numara: orzul, hrisca (graul negru), porumbul, meiul, orezul, secara, ovazul, graul si orezul salbatic si pot fi promovate astfel numai daca nu sunt deprivate de substantele lor nutritive (cum ar fi exemplul fainei albe).

Soia si semintele de floarea soarelui au fost scoase din categoria cerealelor integrale, informeaza acelasi site.

Pentru asigurarea necesarului zilnic de vitamine si minerale, FDA recomanda 3 portii de cereale integrale pe zi (o portie constand in
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • llly39 pe 23 Feb 2006, 07:04

    cred ca atat cerealele existente in comert cat si cele provenite de la tarani(neprelucrate;le putem prelucra individual acasa)sunt foarte bune pentru sanatatea organismului deoarece produc curatarea,dexintoxicarea si reglarea metabolismului.

    0
    0

  • chrisstarro pe 22 Feb 2006, 18:47
    lamurire

    Sunt bune cerealele fara adaosuri si conservanti, fara zahar adaugat, obtinute fara procedee care le diminueaza valorile nutritive. Pentru a sti care sunt bune, citeste pe eticheta de pe pachet. Daca gasesti acolo tot felul de benzoati si alte adaosuri, inclusiv zahar, mai bine orienteaza-te pe cele simple, eventual un singur tip de cereale (orez, grau, orz, ovaz). Depinde si de rezultatele pe care vrei sa le obtii (slabire, ingrasare, mentinere). Daca vrei sa slabesti, nu e bine sa consumi totusi cereale cu zahar si cacao sau cu fructe uscate, care au multe calorii, iar impreuna cu lactate dau si mai multe!

    0
    0

  • chincisan pe 21 Feb 2006, 21:25
    nelamurire

    Nu am inteles niciodata, desi sunt atatea articole despre cereale,care sunt cerealele bune ,sanatoase? Cele care se gasesc in magazine la ora actuala, ex. sanovita, vitalis ? Sau cele care se gasesc in piata,la tarani, care , chiar nu vad cum pot fi consumate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod