Vaccinarea anti-tuberculoza va reincepe din 5 iulie

Facebook Twitter Comenteaza
Vaccinarea anti-tuberculoza va reincepe din 5 iulie
Ministerul Sanatatii anunta ca vaccinarea anti-tuberculoza va putea reincepe din 5 iulie. Cele 1 milion de doze de vaccin anti-tuberculoza (BCG) achizitionate cu ajutorul UNICEF ajung astazi, 29 iunie, in tara.

Vaccinul BCG va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinati in perioada februarie-iunie 2010, cat si pentru vaccinarea de rutina a nou-nascutilor conform calendarului.

Recuperarea se va realiza prin centre de vaccinare organizate sub coordonarea directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti si prin cabinetele medicilor de familie.
Este recomandata si colaborarea cu personalul din dispensarele TBC din reteaua de pneumoftiziologie. Mamele ai caror nou-nascuti nu au fost vaccinati in maternitate vor fi anuntate de catre medicii de familie despre programul de derulare a vaccinarilor.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Stefania pe 1 Iul 2010, 04:17
    doar o remarca

    sunt tari in lume care nu mai vaccineaza pt TBC. Am fost vaccinati si acum ne iese testul la IDR pozitiv si suntem purtati prin clinici de specialitate ca suntem suspectati de tuberculoza !! Romania anilor 50 !!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod