Unei femei din SUA i-a fost extras rinichiul prin vagin

O echipa de chirurgi americani i-au scos rinichiul unei donatoare printr-o incizie in partea posterioara a vaginului. O astfel de interventie este mai sigura, iar perioada de recuparare a donatorului este mai scurta.
Femeia, in varsta de 48 de ani, i-a donat rinichiul nepoatei sale. Potrivit medicilor, in prezent, starea de sanatate a donatoarei este buna. Astfel de interventii au mai fost efectuate pana acum, dar aceasta este prima operatie in urma careia rinichiul este donat.

"Pana acum chirurgii faceau o incizie ampla la nivelul abdomenului pacientei pentru a extrage rinichiul. In urma acestei incizii, donatorul avea dureri post-operatorii si era nevoie de o perioada mai lunga de spitalizare pentru a se recupera.
Prin scoaterea rinichiului in acest fel, se evita durerile, cicatricile inestetice si se scurteaza perioada recuperatorie", a declarat Robert Montgomery, coordonatorul echipei care a efectuat interventia.

Operatia a durat trei ore si jumatate, iar medicii spera ca pe viitor, datorita acestei tehnici, sa existe mai multi donatori de rinichi.

Sursa: AGI Salute
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Anca Hurmuzescu pe 6 Feb 2009, 15:30
    chirurgie pentru altii.........

    Exceptional articol. Ma bucur cand citesc ce face medicina pt. om. Dar in Romania s-ar putea face asa ceva cand in spitalele noastre mor oamenii "cu zile"? Cunosc si eu o fetita careia MAMA ei i-a donat un rinichi. Fetita s-a nascut cu un singur rinichi si dupa un timp s-a constatat ca nici macar acesta nu functiona normal. Deci, dupa transplant, MAMA ei i-a dat viata pentru a doua oara. Ferice de cei care au avut aceasta putere. Cred ca sunt multi in situatia aceasta si prin metoda de operatie ca cea din articolul de mai sus le-ar fi usurat suferinta atat donatorului cat si celui care a primit acel organ.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod