Un tratament inovator pentru tratarea durerii cronice

Durerea cronica, una dintre cele mai putin tratate afectiuni din Europa se va putea trata cu ajutorul unui plasture

Creat pentru a trata durerea cronica, noul DUROGESIC MATRIX, fentanil eliberat printr-un sistem transdermic tip matrice, aduce noi sperante milioanelor de pacienti. Acest sistem transdermic reprezinta noua generatie a unicului analgezic puternic de tip "plasture impotriva durerii", comercializat de Janssen-Cilag in Europa inca de la mijlocul anilor '90.

Acesta combina bine-cunoscutele beneficii si eficacitatea dovedita ale clasicului DUROGESIC rezervor cu avantajele unei noi tehnologii avansate de sistem de eliberare tip matrice. La fel ca si clasicul DUROGESIC sistem terapeutic transdermic, noul tratament asigura un control eficace si continuu al durerii, ceea ce permite evitarea “varfurilor si caderilor” observate la alte tipuri de medicatie orala (de exemplu: revenirea durerilor de cateva ori pe zi sau in timpul noptii ori inainte de a se administra urmatoarea doza).


Totodata, DUROGESIC MATRIX este mai flexibil si confortabil de purtat, ceea ce face ca pana si pacientii de-abia sa observe ca este acolo. Pacientii deja familiarizati cu tratamentul cu DUROGESIC clasic, tip rezervor, vor aprecia imbunatatirea vizibila a modului de aplicare si a mai bunei adezivitati a noului plasture. Adezivitatea crescuta si usurinta crescuta de a purta acest plasture sunt caracteristici ce vin si in intampinarea pacientilor mai tineri, ce au o activitate fizica mai intensa.

"Introducerea DUROGESIC reafirma rolul opioidelor in tratamentul durerilor cronice ca unul eficient si bine tolerat. In plus, exista beneficii de ordin practic care ii fac bolnavului viata de zi cu zi mai usoara", spune Prof.
Dr. Rodica Anghel, director medical al Institutului Oncologic Alexandru Trestioreanu din Bucuresti. Este cunoscut faptul ca o mare parte dintre cei care sufera de boli cronice se confrunta si cu depresii, izolare, probleme financiare si pierderea locului de munca.

"Atata timp cat exista durere nu trebuie precupetit nici un efort pentru alinarea durerii. Legea 339/2005 permite prescrierea unei palete largi de opioide care pot fi utilizate pe diverse cai de administrare. Prescriptia medicala poate cuprinde mai multe opioide administrate concomitent pe diverse cai: oral plus transdermic sau injectabil plus transdermic", spune Prof. Ostin Mungiu.

DUROGESIC face parte din clasa opioidelor ce au fost utilizate de multi ani pentru tratarea durerilor cronice.
Disponibil numai pe baza de reteta, DUROGESIC asigura un control continuu si eficient al durerii pentru pacientii cu boli cronice – dureri lombare, osteoartrita, artrita reumatoida, cancer si durerea neuropatica.

Sistemul cuprinde doua straturi extrem de subtiri, un film translucid de polietilena si un adeziv “matrix” care contine substanta activa - fentanil. Folosind sistemul terapeutic transdermic, fentanil este eliberat incet si constant prin piele sistemului vascular, ajunge prin acesta la creier si modifica perceptia asupra durerii. Se asigura astfel un control de incredere si continuu al durerii, pe intreaga perioada de tratament, ceea ce permite pacientului libertatea de a scapa de grija luarii zilnice a medicatiei.
Noul sistemul discret ce prezinta o taietura in forma de S pe interior (permitand pacientilor dezlipirea mai simpla a foliei de protectie inainte de aplicarea pe piele), precum si mai buna adezivitate fac din DUROGESIC MATRIX un produs usor de aplicat si care dureaza 3 zile.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • achim mariana pe 14 Feb 2008, 13:33
    cerere

    tata este bolnav de cancer de prostata c metastaze la oase si in spital i-a aplicat acest plasture.numai ca doctorul i-a spus ca nu se mai importa la noi in tara. ce imi puteti spune si de unde pot face rost de el?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod