Merge sistemul tau digestiv ca pe roate?

Cateva schimbari foarte simple in dieta si in stilul tau de viata pot fi tot ce-ti trebuie ca sistemul tau digestiv sa se mentina in cea mai buna conditie.
7 Reguli de aur pentru o digestie buna

Bea apa

Apa este vitala pentru digestie si pentru absorbtia alimentelor pe care le mancam. Incearca sa bei cel putin 1,5 l pe zi, adica intre 6 si 8 pahare mari. Daca faci miscare ar trebui sa bei mai multa apa.


Spune 'noapte buna'!
Si sistemul tau digestiv are nevoie de odihna si recreere – la fel ca intregul tau organism! Intre 6 si 8 ore de somn pe noapte sunt suficiente. Si pentru ca digestia ta sa se odihneasca cu adevarat nu lua mese copioase inainte de a te culca.

Pastreaza aceleasi ore de masa
Nu mananci nimic la micul dejun, infuleci ceva pe graba la pranz si apoi ‘recuperezi’ cu o cina copioasa? Ajuta-ti sistemul digestiv sa-si faca treaba mancand mese echilibrate la intervale regulate. Chiar daca in total mananci aceeasi cantitate de alimente, un regim de “infometare si ospete” dauneaza grav digestiei.

Fa miscare
Exercitiile fizice ajuta la accelerarea tranzitului intestinal, stimuleaza organismul si miscarea peristaltica a intestinelor. O jumatate de ora de exercitii fizice pe zi te ajuta sa-ti mentii organismul intr-o stare buna de functionare.

Fa cum te-a invatat mama!
Suntem convinsi ca te-a invatat sa mesteci bine mancarea. Mestecatul este primul stadiu al digestiei: alimentele sunt macinate, pre-digerate de saliva si se semnalizeaza celorlalte organe ca e momentul sa secrete sucurile gastrice. Daca infuleci mancarea fara a o mesteca atunci pierzi o etapa importanta a procesului digestiv.

Concentreaza-te pe fibre
Tinta ta ar trebui sa fie intre 25 si 30 g de fibre alimentare pe zi. Este foarte usor sa maresti portia zilnica inlocuind painea alba cu cea integrala, luand gustari de migdale, alune si nuci, si chiar mancand un fruct in loc sa bei suc de fructe...

Streseaza-te mai putin!
Stresul emotional si intelectual poate cauza digestiei tale. De aceea ar trebui sa eviti sa mananci atunci cind esti nervos sau suparat. Incearca sa iti oferi 5 minute de relaxare inainte de mese… si aminteste-ti sa savurezi mancarea. Poti sa te bucuri si mai mult de mese daca la final vei manca un delicios iaurt probiotic Activia!



Tranzitul intestinal
O digestie sanatoasa depinde insa si de cat de regulat este tranzitul tau intestinal, adica deplasarea bolului alimentar de-a lungul tubului digestiv. Daca ai un tranzit intestinal lent, poti sa ai neplaceri precum balonarea, flatulenta, chioraituri la nivelul burtii sau dureri abdominale.

O metoda placuta, usoara si naturala care te ajuta sa in problemele de tranzit intestinal lent este chiar Activia de la Danone.

O singura portie de Activia ofera mai mult de 10 miliarde de bacterii probiotice Bifidus Essensis, care participa la imbunatatirea tranzitului intestinal lent.

Eficienta ei a fost dovedita prin studii clinice la nivel international, dar si printr-un studiu de marketing efectuat chiar in Romania. Concluzia acestui studiu: 97% din femeile din Romania cu probleme de tranzit intestinal au declarat ca se simt mai bine dupa 14 zile de consum zilnic de Activia.
Pentru a descoperi cum functioneaza Activia, ce este Bifidus Essensis si alte sfaturi pentru o digestie sanatoasa, intra pe www.activia.ro
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Aex pe 6 Iun 2011, 18:44
    Iaurt Danone!

    Uitati-va bine la ce consumati! http://sanatate.findtalk.net/t699-iaurturile-probiotice-flora-vaginala-si-rectala-va-saluta-pofta-buna

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod