Un posibil tratament impotriva malariei

Cercetatorii britanici au ajutat la descoperirea unui nou tratament impotriva malariei, care ar putea salva multe vieti

Colegiul Imperial din Londra a colaborat cu expertii din Kenya pentru a dezvolta o tehnica bazata pe inlocuirea fluidelor in cazul copiilor bolnavi de malarie. Ei estimeaza ca ar putea salva peste 80% din cazurile de malarie cu care se confrunta copiii din Africa. Primul studiu clinic a demostrat ca din 88 de copii bolnavi de malarie, 98% au reusit sa supravietuiasca in urma tratamentului.
Cercetatorii au descoperit ca "impiedicarea" fluidelor este cheia care conduce la dezvoltarea simptomelor severe. In trecut era interzisa adaugarea unor fluide aditionale de frica exacerbarii bolii. Noul tratament impiedica aceasta problema prin adaosul de albumina - o molecula care retine apa in vasele sanguine - in fluidele respective. In doua studii anterioare mai putin de 5% dintre copiii carora li s-a administrat si albumina au decedat, in comparatie cu cei care au primit tratamentul conventional si in 40% din cazuri decesul nu a putut fi impiedicat.
"Descoperirea ca tratarea malariei in stare avansata cu ajutorul albuminei poate reduce numarul deceselor cu pana la 80% reprezinta un pas important spre dezvoltarea unui tratament extrem de eficient impotriva acestei boli devastatoare", sustine Dr. Kathryn Maitland, coordonatorului studiului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod