Un nou tratament impotriva osteoporozei

Facebook Twitter Comenteaza
Un nou tratament impotriva osteoporozei

Compania Novartis a lansat astazi Aclasta, un nou tratament impotriva osteoporozei. Acesta este primul produs cu administrare anuala destinat femeilor aflate la postmenopauza si barbatilor in varsta de peste 50 de ani care sufera de osteoporoza.

Osteoporoza afecteaza peste 200 milioane de oameni in intreaga lume, una din trei femei in varsta de peste 50 avand probleme din cauza osteoporozei. Desi nu se manifesta prin dureri sau alte simptome, osteoporoza este deosebit de periculoasa pentru starea de sanatate a unei persoane, contribuind, prin scaderea masei osoase, la aparitia fracturilor.

Una din cinci persoane in varsta de peste 50 de ani care a suferit o fractura de sold moare in acelasi an, iar 40% dintre pacientii in varsta de peste 50 de ani, aflati la prima fractura, nu mai pot merge independent.

"Osteoporoza poate fi considerata o "epidemie silentioasa" si de obicei se manifesta clinic doar cand apar complicatiile, dintre care cea mai redutabila este fractura de sold. De aceea este necesara respectarea riguroasa a unui program de profilaxie si tratament cu produse moderne care sa reduca cat mai mult riscul de a face osteoporoza complicata cu fracturi.", a declarat Prof.
Dr. Constantin Dumitrache, doctor in stiinte medicale - Institutul de Endocrinologie C. I. Parhon.

Aclasta este un tratament care reduce riscul de fracturi la nivelul tuturor punctelor cu potential osteoporotic. Produsul face parte dintr-o noua generatie de bifosfonati si are un mod de administrare unic, anual, sub forma de solutie perfuzabila. Pretul aproximativ este de 1600 lei.

"Multe dintre tratamentele curente sunt dificil de administrat. Aderenta si complianta la tratament sunt esentiale pentru protectia impotriva fracturilor.

Un singur tratament administrat intravenos timp de 15 minute ofera protectie timp de un an de zile impotriva efectelor osteoporozei. Datele arata ca mai mult de 70% dintre pacienti prefera un tratament administrat o singura data comparativ cu administrarea saptamanala a comprimatelor. Noul tratament cu Aclasta a demonstrat imbunatatirea semnificativa a calitatii vietii si scaderea riscului de fracturi.", a declarat Prof. Dr. Bolosiu Horatiu, presedintele Societatii Romane de Reumatologie.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana popescu pe 23 Apr 2010, 14:15
    tratament Aclasta

    Eu am facut in luna februarie, dupa ce am fost depistata cu osteoporoza la solduri si osteopenie la coloana, o injectie Aclasta. a fost alegerea mea, datorita intervalului mare dintre administrari. din pacate am suportat foarte greu injectia respectiva, daca nu faci o terapie adecvata cu calciu innainte de adminsitrarea acestei injectii, daca nu esti bine hidratat si nu ai un status corespunzator pentru administrare, nu va recomand. eu am facut o hipocalcemie majora, am avut dureri foarte mari, tensiunea foarte scazuta. din ce am citit in prospect doar la prima administrare este dificila de tolerat. ma gandesc daca la anu' o sa fac tot Aclasta sau o sa ma indrept spre un alt tratament. cred ca medicul are o infulenta hotaratoare si trebuie sa tina cont de o multime de factori. eu am avut ghinion din acest punct de vedere. o alta reticenta de a mea este legata de lipsa de experienta in ceea ce priveste rezultatul pe termen lung, medicamentul a fost lansat in ianuarie 2009 si este aprobat din 2007, sigur ca sau facut foarte multe teste, dar, cred ca inca sunt necunoscute. este la latitudinea fiecaruia ,dar, cu riscul sa ma repet, medicul trebuie sa stie sa conduca aceasta terapie. eu nu sunt convinsa ca am facut ce era cel mai bine pentru mine ci ca am facut doar ce a fost mai comod.

    0
    0

  • claudiu pe 13 Feb 2010, 14:32
    osteoporoza

    Buna,acum de curand am auzit ca mama mea are oasteoporoza,sunt foarte ingrijorat ce trebuie sa fac,doresc un sfat al unui specialist inca nu a avut fracturi,dar sustine ca are dureri mari. Va multumesc si sanatate multa

    5
    0

  • stoiciu marin pe 21 Apr 2009, 22:06
    osteoporoza

    buna ziua, cum putem lua legatura cu dumneavoastra pentru tratament cu ACLASAT.Vamultumesc.

    4
    1

  • manuela pe 10 Mar 2009, 20:19
    la ce spital ma pot duce?

    am si eu o mama care sufera de osteoporoza si as vrea sa stiu si eu in ce la spital ma pot duce pentr-u o operatie sau un tratament... astep raspunsul dumneavoastra

    0
    2

  • PUTINTELU.V pe 3 Feb 2009, 09:47
    OSTEOPOROZA

    DACA SE POATE MAI MULTE INFORMATII DESPRE MAD. ;ACLASTA;; SINT COMPRIMATE ..SE GASESC IN FARMACII ETC. NU AM AVUT FARACT DAR DORESC CA MAJORITATEA FEM DE 58 ANI PREVENIRE

    4
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod