Un nou medicament pentru sindromul de vezica hiperactiva

Administratia Medicamentelor si Alimentelor (FDA) din S.U.A a aprobat un nou medicament pentru tratarea sindromului vezicii hiperactive. Medicamentul, cunoscut sub denumirea de Toviaz, a fost realizat de catre compania Schwarz Pharma din Germania si este distibuit de Pfizer Inc.
Medicamentul va fi disponibil in tablete de 4 si 8 mg si este indicat in tratamentul tuturor adultilor, insa numai pe baza de prescriptie medicala.

Medicamentul actioneaza asupra tesuturilor muschilor netezi din vezica, fiind  redusa, astfel, frecventa urinarii, dar si alte simptome asociate cu sindromului vezicii hiperactive.

Simptomele sindromului de vezica hiperactiva sunt imperiozitatea mictionala (dorinta crescuta de mictiune) si nocturia (necesitatea urinarii frecvente in cursul noptii).
Afectiune poate sau nu sa fie insotita de incontinenta urinara de efort.

Testele indica faptul ca simptomele de vezica hiperactiva (OAB) se datoreaza unor contractii involuntare si inadecvate ale musculaturii vezicii urinare, stimulat de umplerea vezicii urinare cu urina. Acest muschi are o reactie exagerata la stimulul reprezentat de umplerea vezicala, cunoscuta ca hiperreactivitate musculara.

In lipsa unui tratament corect al simptomelor de vezica hiperactiva s-a observat o crestere a simptomelor de depresie, consecutiva si alterarii calitatii somnului.



Sursa: SmartAboutHealth.net si Sindromul Vezicii Hiperactive
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bibi pe 4 Feb 2014, 16:41
    Comentariu

    Este o gluma, binenteles si de vina este doar Basescu. Asa ar spune gasca infractorilor dirijati de incompetenta numita Ponta.

    0
    1

  • dumitru georgeta pe 23 Mai 2011, 18:52
    medicament

    Nu scrieti care este numele medicamentului nou si de unde se poate procura,pretul si asa mai departe.Astept raspunsul Dvs

    2
    0

  • martin catalin iulian pe 26 Feb 2011, 17:55
    medicament

    cum se numeste noul medicament?

    6
    2

  • viorel pe 1 Nov 2010, 19:13
    nou....?cum se numeste?

    am citit cu atentie si chiar nu pot sa intzeleg de ce nu ati mentionat denumirea acestui medicament nou! chiar nu inteleg dece?

    1
    0

  • mary pe 27 Oct 2010, 09:42
    un nou medicament

    am o fetita de 10 ani care are imperiozitate mictionala,scapa urina si face des infectii urinare .De 7 ani ne chinuim prin spitale.A avut reflux gr.3 si a fost operata la tg mures.Acum i-a in continuare Driptane dar nu prea are efect.Acest medicament care a aparut se poate da si la copii?

    0
    1

  • dan pe 19 Iun 2010, 22:50
    frumoasa denumire

    foarte detaliata descrierea dar numele medicamentului minune lipseste cu desavirsire. "profesionalism" tipic romanesc. "felicitari" autorului pentru " informarea completa "a cititorilor

    4
    0

  • Keilhack Eva pe 6 Mai 2010, 07:20
    Noul medicament

    Nu scrieti care este numele medicamentului nou si de unde se poate procura,pretul si asa mai departe.Astept raspunsul Dvs.

    5
    0

  • martin catalin iulian pe 27 Iul 2009, 00:09
    un nou medicament ; ok

    da, mi-a placut articolul si sper ca acest nou medicament sa aiba efectul dorit.

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod