Un nou medicament aprobat pentru leucemia limfatica cronica

Comisia Europeana a aprobat utilizarea medicamentului rituximab in combinatie cu chimioterapia, pentru tratamentul pacientilor cu leucemie limfatica cronica, netratati anterior.
Prezenta aprobare s-a bazat pe rezultatele unui extins studiu clinic international care a inclus 817 pacienti cu leucemie limfatica cronica, netratati anterior si s-a derulat in 191 de centre din 11 tari.

La ora actuala, leucemia limfatica cronica este considerata o boala incurabila, iar scopul principal al tratamentului este tinerea sub control a bolii si prelungirea supravieturii pacientilor, fara progresia bolii. Leucemia limfatica cronica este cea mai frecventa forma de leucemie la adulti, reprezentand aproximativ 30 - 40% din toate formele de leucemie.
Incidenta bolii in tarile vestice este de aproximativ 2-4 cazuri la 100,000 de locuitori, fiind cu 30% mai des intalnita la barbati decat la femei.

Boala afecteaza in principal persoanele in varsta, 70 - 80% dintre pacienti fiind diagnosticati dupa varsta de 55 de ani. Desi se crede ca leucemia limfatica cronica este o boala care evolueaza lent, o proportie semnificativa dintre pacienti dezvolta o forma a bolii care evolueaza rapid.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod