Tratarea psoriazisului moderat si sever

Medicamentul Ustekinumab a dat rezultate remarcabile in tratarea psoriazisului in toate stadiile de avansare, sustin 2 studii publicate saptamana aceasta in The Lancet.
Tratamentul cu acest medicament este injectabil iar pentru a obtine rezultate mai bune decat celelalte terapii se recomanda o injectie la fiecare 3 luni.

Ustekinumab functioneaza prin legarea proteinelor produse de sistemul imunitar, care produc reactii inflamatorii in afectiuni precum este psoriazisul.  

"Acest medicament nu numai ca ajuta la tratarea psoriazisului, dar mentinerea raspunsului intre injectii, timp de 3 luni, asigura un mai mare confort pacientului decat celelalate tratamente", a declarat Drs.
Brenda Bartlett si Stephen Tyring, de la Centru de Stiinte Medicale Texas din Houston.

La primul studiu, pacientii cu psoriazis moderat sau sever au observat o imbunatatire a pielii cu cel putin 75% dupa 12 saptamani de la inceperea tratamentului cu 45 mg sau 90 mg de Ustekinumab. Dupa 40 de saptamani, 63% dintre pacientii care au facut tratament cu doze de 45 mg prezentau o imbunatatire de bolii de 75%, iar 67% dintre cei care au facut tratament cu doze de 90 mg au depasit nivelul de mai sus.
"Rezultatele noastre sugereaza ca ustekinumab poate fi un important agent terapeutic in cazul pacientilor cu psoriazis".

In cel de-al doilea studiu, cercetatorii au descoperit ca doze mai mari de 90 mg sunt mai eficiente in tratarea pacientilor cu psoriazis mediu spre grav, in comparatie cu dozele mai mici.

Pentru autorizarea medicamentului Ustekinumab (CNTO 1275) au fost depuse actele necesare in SUA si Europa. Ustekinumab este un anticorp monoclonar nou, cu un mecanism nou de actiune impotriva Citocinei Interleukin-12 (IL-12) si Interleukin-23 (IL-23) proteinele raspunzatoare de psoriazis.


 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • DANIEL pe 14 Nov 2010, 19:29
    PSORIAZIZ

    MA INTERESEAZA UNDE IL POT GASII SI CAT COSTA ,EU SUFAR DE PSORIAZIZ DE PATRU ANI AM INCERCAT CU DERMOVATE SOLUTIE SI CREMA TRECE DOAR CAT MA UNG CU CREME DUPA CARE REVIN

    0
    0

  • florian georgescu pe 24 Aug 2010, 18:09
    cat este de eficient acest tratament si cat costa

    Am psoriazis vulgar de 10-11 ani si am incercat foarte multe tratamente, dar lucrurile au ramas la fel.As avea totusi o intrebare:unde se poate gasi acest medicament si care e pretul lui?

    0
    0

  • mihai pe 9 Aug 2009, 20:10
    Psoriazis

    cum de gasit preparatul?

    3
    0

  • florea pe 11 Aug 2008, 14:39
    Rafael

    In ce farmaci se poate gasi sau daca este pe piata din Romania, sau se aduce la comanda din strainatate? Astept un raspuns de la o persoana care stie. Va multumesc

    0
    0

  • panaitnadia@iahoo.com pe 1 Aug 2008, 23:17

    DE 10 ANI AM PSORIAZIS, AS DORI SA STIU DE UNDE SE POATE PROCURA. MULTUMESC.

    0
    0

  • Fulop Hajnal pe 8 Iun 2008, 18:15
    fulophajnal@citromail.hu

    UNDE GASIM? DE 36 DE ANI SUFAR DE PSORIAZIS AM INCERCAT MULTE

    0
    0

  • viorica pe 25 Mai 2008, 18:06
    Psoriazis

    Oare chiar sa fie posibil? In sfarsit sa se gaseasca si pentru boala asta atat de neplacuta ceva? Va rugam mult sa ne spuneti unde putem cumpara si noi aceste injectii? Va multumim

    0
    0

  • alexa pe 22 Mai 2008, 06:11
    psoriazul

    e un articol f bun,dar nu-mi vine sa cred ca exista vreun medicament care vindeca aceasta boala.am incercat diferite tratamente,dar isi fac efectul pentru citeva zile si apare iarasi.unde se poate de gasit Ustekinumab-ul si la ce pret este?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod