Implanturile dentare sunt de 4 ori mai ieftine in Romania

Desi folosesc aceleasi materiale si ofera certificat de garantie pentru implanturile dentare, clinicile romanesti au preturi mult mai competitive decat cele din Europa de Vest si SUA.
Conform datelor detinute de reteaua de clinici stomatologice Dent Estet, 69% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani au pierdut cel putin un dinte ca urmare a traumatismelor, a igienei deficitare sau a diferitelor afectiuni ale gingiei. Conform aceleiasi statistici, 43% dintre cei cu varsta cuprinsa intre 30 si 60 de ani renunta la implantul dentar, obisnuindu-se cu lipsa dintelui.
 
Specialistii atrag atentia ca 20% dintre cei care fac parte din ultima categorie, nu vor mai putea beneficia de un implant dentar din cauza modificarilor pe care maxilarul le sufera dupa trecerea timpului sau a evolutiei in varsta a pacientilor.


“Atunci cand organismul determina lipsa unui dinte, acesta va incerca in timp sa reduca dimensiunea maxilarului, pentru a sustine doar dantura existenta. Acest lucru duce la o schimbare a fizionomiei fiecarui individ, putand avea si efecte asupra bunei functionari a aparatului dentar”, declara Dr. Oana Taban, Managing Partner Dent Estet.
 
Implantul dentar este, de cele mai multe ori, o piesa de metal plasata in osul maxilarului sau al mandibulei, in locul unei foste radacini dentare, pentru a ajuta la inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa.
Pentru a realiza acest tip de procedura, echipa centrului de implantologie DENT ESTET alcatuita atat din medici specialisti in chirurgie oro-maxilo-faciala cat si din medici specialisti A.T.I. a introdus pe piata din Romania una dintre cele mai noi concepte la nivel international, denumit “Sleeping dentistry”. Acest set de tehnici este utilizat pentru a imbunatati confortul pacientilor care se tem de vizita la stomatolog si pentru a evita anestezia generala. Practic, pacientul se afla intr-o stare de adormire, de relaxare, iar pe parcursul tratamentului, desi este constient, nu simte niciun disconfort.
 
Procentul celor care ajung sa se resemneze cu lipsa unuia sau a mai multor dinti, odata cu trecerea timpului, ar scadea, daca publicul ar fi mai bine informat cu privire la riscurile scazute, durata mica de recuperare sau asupra certificatului de garantie de 7 ani pe care acestia il primesc pentru implanturi, respectiv 5 ani pentru coroanele ceramice.

 
Statisticele arata ca in SUA exista doua categorii de preturi pentru implanturile dentare. Daca in cazul segmentului medium acestea se incadreaza intre 1.250 si 3.000 dolari, atunci cand este vorba de segmentul de lux acestea pot ajunge pana la valori de 15.000 si 30.000 dolari, pentru un singur implant. In Europa de vest, valoarea medie a unui implant dentar este intre 2.500 si 3.000 de euro, comparativ cu un cost de 650, 800 de euro, in centre de implantologie de top.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adi pe 13 Mai 2014, 09:29
    am gasit o lista cu clinici de implant dentar

    aici http://www.cliniciimplantdentar.ro/

    0
    0

  • Adrian pe 29 Mar 2013, 23:57
    Voucher implant dentar

    Eu il recomand pe Dr. Razvan Balcu de la clinica rbdental.ro , a fost ok implantul facut acolo si e chiar in centru cabinetul

    9
    0

  • larisa pe 18 Mai 2011, 14:15
    voucher implant

    Mi-am achizitionat un voucher pt implant dentar, dar din pacate trebuie sa-l vand. Daca are cineva nevoie de el va rog sa ma contactati pentru mai multe detalii. ( http://www.fundeal.ro/bucharest/closed/79-reducere-pentru-implant-dentar-coroana-ceramica-pe-implant-vita-3m-edin-a-completa-de-profilaxie-radiografie-panoramica-657-ron-in-loc-de-3130-ron-la-green-dental.html )

    0
    0

  • MARIA pe 19 Iul 2008, 22:33
    IMPLANT DENTAR

    Va rog sa-mi spuneti daca ati facut un implant sau stiti pe cineva care a facut implant si care este parerea? Cum a fost si daca dureaza mult implantul sau se deterioreaza repede.

    0
    0

  • tudose claudia pe 18 Mai 2008, 23:57
    eu l-am facut

    EU AM FACUT UN ASTFEL DE IMPLANT .E ADEVARAT NU SIMTI NIMIC IN TIMPUL ,,OPETATIEI'',DAR ESTI CONSTIENT DE TOT CE TI SE FACE .

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod