Tratamentul pentru slabit fara prescriptie medicala afecteaza ficatul

Se pare ca Alli, primul si singurul produs pentru slabit care a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a fi eliberat fara prescriptie medicala este daunator pentru ficat.
Substanta activa din medicament - orlistat - este creata pentru a actiona asupra grasimilor, in tractul digestiv. O serie de persoane care au luat orlistat au raportat ca au probleme de sanatate, de aceea Food and Drug Administration (FDA) investigheaza aceste cazuri.

De asemenea, din aprilie, de cand s-a lansat medicamentul, s-au inregistrat 31 de plangeri cu efectele adverse date, se pare, de aceeasi substanta. Totusi, inca nu s-a stabilit daca persoanele care au raportat aceste lucruri au luat Alli sau Xenical care contine, de asemenea, orlistat, dar care se administreaza doar pe baza de prescriptie medicala.

Sursa: Daily Mail 
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • oana colibei pe 6 Apr 2010, 17:19
    ce organe ale corpului sida poate afecta?

    am pe cineva in familie care are aceasta boala incurabila(sida)si prin urmare se pare ca i a efectat ficatul in yrma unor analize facute s a constatat.sunt curioasa sa aflu daca ficatul se poate reface,ce tratament trebuie urmat sau ce analize trebuie facute?s a constatat ca aceasta boala o are de 7 ani cat credeti camai are de trait?multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod