Tratamentele de fertilitate nu sunt benefice

Doua dintre cele mai cunoscute tratamente pentru fertilitate nu dau rezultate, sugereaza un studiu realizat la Universitatea Aberdeen.
Ghidurile din Marea Britanie recomanda medicamentul Clomid sau inseminarea artificiala cuplurilor care au probleme cu conceperea si nu le sunt cunoscute cauzele infertilitatii.

Probe realizate pe 580 de femei din Scotie au scos la suprafata ca aceste tratamente nu sunt mai bune decat incercarea de a ramane insarcinate pe cale naturala - informatii raportate in Jurnalul Medical din Marea Britanie.

Unul din 3 cupluri care isi doresc un copil sufera de o infertilitate ale caror cauze nu sunt cunoscute.
Aceasta inseamna, ca in ciudat testelor sofisticate, doctorii nu au reusit sa identifice motivele pentru care trebuie sa se lupta pentru conceperea unei vieti.

Optiunile oferite de Institului Clinic National si Desavarsirea Sanatatii includ 6 cicluri de inseminari intrauterine nestimulate - cand sperma este introdusa direct in uterul femeii si cand folosesc Clomid, un medicament care stimuleaza ovulatia. Acestea 2 fiind cele mai utilizate si bineinteles cele mai cunoscute.  

Ambele tratamente au fost oferite pentru foarte multi ani deoarece "a nu face nimic" nu este o alegere populara printre multimile de cupluri cu aceste probleme, sugereaza cercetatorii.
Si cu toata acestea, pana in prezent au fost facute putine teste serioare pentru a se verifica eficienta acestor teste.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lazar maria pe 13 Aug 2008, 11:11

    Ma intereseaza mult subiectul infertilitate.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod