Tratament pentru hepatita B: rezistenta minima dupa 5 ani

Noile date despre Baraclude (entecavir) prezentate astazi continua sa demonstreze o incidenta scazuta a aparitiei rezistentei la pacientii cu hepatita cronica B naivi la nucleozide dupa cinci ani de tratament.
Pe parcursul a cinci ani de tratament, probabilitatea cumulativa de aparitie a mutatiilor virale care confera rezistenta la BARACLUDE (numita si rezistenta genotipica) a fost de 1,2%. "Multi pacienti care sufera de hepatita cronica B necesita tratament de lunga durata. Din pacate, beneficiile initiale ale tratamentului se pot pierde dupa dezvoltarea rezistentei. Studiul Baraclude pe parcursul a cinci care a dovedit o rezistenta minima de lunga durata de 1,2 procente la pacientii naivi la nucleozide poate avea o insemnatate majora pentru pacienti", a spus profesorul Ching-Lung Lai, seful Departamentului de Gastroenterologie si Hepatologie de la Universitatea din Hong Kong.

Rezistenta la medicamente intervine atunci cand virusul hepatitei B (VHB) sufera mutatii, evitand astfel efectele tratamentului.
Acest factor poate diminua eficacitatea tratamentului actual si poate compromite optiunile terapeutice viitoare. Pana in prezent, studiile au aratat ca este nevoie de mutatii multiple pentru a dezvolta rezistenta la Baraclude(entecavir).

Rezultate au fost anuntate la cea de-a XVII-a Conferinta a Asociatiei Asia-Pacific pentru Studiul Ficatului (APASL), care s-a desfasurat la Seul in Coreea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod