Tratament avansat pentru prevenirea accidentelor embolice

S-a lansat si in Romania cel mai avansat tratament pentru prevenirea bolii tromboembolice la pacientii care sufera interventii ortopedice de anvergura.
Noul medicament, Xarelto (rivaroxaban), a primit aprobarea Agentiei Europene a Medicamentului si este disponibil si in Romania pentru prevenirea bolii tromboembolice la pacientii care sunt supusi interventiilor ortopedice de inlocuire a articulatiei soldului si articulatiei genunchiului.

Medicamentul este un inhibitor direct al factorului nodal implicat in coagularea sangelui, factorul Xa. Boala tromboembolica (BTE), cu cele 2 forme clinice, tromboza venoasa profunda (TVP) si embolia pulmonara (EP), reprezinta o complicatie frecventa atat la pacientii supusi unei interventii chirurgicale majore (orice interventie chirurgicala cu durata de peste 30 de minute), cat si la cei cu diferite afectiuni medicale.

Interventiile chirurgicale ortopedice majore cresc semnificativ riscul de aparitie a bolli tromboembolice.
In lipsa tratamentului preventiv, 40-60% din pacientii supusi unor astfel de interventii sufera de aceasta afectiune.

In fiecare an in lume se inregistreaza de doua ori mai multe decese cauzate de complicatiile bolii tromboembolice, decat decesele cazate de SIDA, cancer de san, cancer de prostata si accidente rutiere luate impreuna. In Romania, aproximativ 30.000 de pacienti sunt supusi in fiecare an interventiilor chirurgicale ortopedice de anvergura (proteze de sold si genunchi, interventii de remediere ale fracturilor de sold, interventii de inlaturare a tumorilor oasoase, etc).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod