Tot anul cu pielea de ciocolata

MEDICINA ESTETICA Un look estival pe tot parcursul anului? Este posibil datorita autobronzantelor si cabinelor de bronzare cu ultraviolete. Mare atentie insa la cele din urma, fiindca nu sunt lipsite de riscuri. "Din pacate, toamna sau iarna, bronzul natural nu mai este posibil, fiindca razele soarelui nu mai cad perpendicular pe sol si nu mai au aceeasi putere ca vara. In timpul iernii, datorita reflexiei razelor pe zapada, chiar daca soarele nu este puternic, se obtine totusi un bronz, dar, evident, numai pe fata.
Ideal ar fi ca in aceasta perioada sa profitam de ofertele agentiilor de turism si sa ne bronzam in regiuni precum sudul Spaniei, Tunisia, Egipt", sugereaza medicul primar Radu Voicu, specialist in medicina estetica in cadrul Spitalului Universitar CF 2. Solutia ideala: autobronzantele Bronzul obtinut cu ajutorul autobronzantelor este considerat o varianta lejera, rapida si inofensiva. Marele avantaj al autobronzantelor: poti avea pielea ciocolatie fara riscurile de imbatranire prematura si de cancer cutanat, asociate razelor ultraviolete.
Coloratia obtinuta prin autobronzante nu persista insa mai mult de patru-cinci zile, variabil in functie de produs. Aceasta persistenta limitata poate fi privita ca un dezavantaj, dar si ca un avantaj (daca nu ne place bronzul obtinut, nu trebuie sa asteptam prea mult pentru a reveni la culoarea de baza). Vechile probleme ale autobronzantelor, legate de culoarea nenaturala (portocalie) sau neomogena (cu dungi), de mirosul neplacut al produselor sau de modalitatea dificila de aplicare, au fost in buna parte depasite de noile generatii de autobronzante de calitate.
Compuse dintr-o substanta activa numita dihidroxiacetona (DHA), autobronzantele actuale patrund in stratul superficial al pielii si determina culoarea maronie, care, din pacate, se elimina o data cu descuamarea pielii si prin spalare. "De asemenea, in zonele unde exista o frecare mai mare cu pielea (gat, incheietura mainii), pigmentarea dispare si ramane o pata de culoarea naturala a pielii", mai precizeaza doctorul Radu Voicu. Recomandari Autobronzantele exista sub diverse forme: creme, lotiuni, geluri, spray-uri
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod