Testul care depisteaza boala Alzheimer in 5 minute

Medicii au dezvoltat un test simplu care dubleaza sansele de depistare timpurie a maladiei Alzheimer, informeaza publicatia britanica DailyMail.com
Noul test se efectueaza in doar cinci minute si depisteaza 93% din cazurile de Alzheimer, potrivit un studiu care a aparut in publicatia online British Medical Journal. Pentru a verifica acuratetea testului, cercetatorii l-au testat 540 de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 95 de ani fara probleme de memorie si 139 de participanti cu anumite probleme legate de memorie.

Rezultatele au aratat un scor ridicat in cazul voluntarilor sanatosi spre deosebire de unul scazut la pacientii care intampinau probleme de memorie.   

Specialistii au oferit cateva mostre de intrebari care ar putea sa fie folosite in timpul testului: cine este primul ministru?; de ce este morcovul ca si cartoful?; de ce este un leu ca si un lup?; enumera 4 animale care incep cu litera "S"; calculeaza 20-4=   16+17=     8X6=   4+15-17=.
Cercetatorii sustin ca vor posta acest test pe un site care urmeaza sa fie lansat in curand si va fi usor de tradus in diferite limbi.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Abran Peter pe 12 Iun 2009, 23:26
    rugaminte la fel

    Este o problema ce framanta multa lume si ne/ar fi de mare ajutor

    0
    0

  • Anyta pe 11 Iun 2009, 08:55
    Rugaminte

    Daca se poate sa ne tineti la curent cu aceasta stire (adresa web-site-ului) ar fi ideal... Multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod