Terapii alternative



Fototerapia (terapia prin lumina) intareste sistemul imunitar, imbunatateste circulatia sangelui, ajuta celulele organismului sa se regenereze, creste buna dispozitie, dar si pofta de sex. Este indicata in anumite afectiuni psihice (depresii, insomnii), dar si in cazul unor dezechilibre hormonale sau boli ale oaselor. Dupa sursa folosita, fototerapia poate fi: naturala (expunere la razele soarelui) sau artificiala (cand se folosesc diferite aparate cu energie electrica, lampi cu ultraviolete sau cu infrarosii).

Daca nu vreti sa apelati la serviciile unui specialist, aveti la indemana cateva solutii foarte simple: 1. "Bai" de soare regulate: Plimbati-va in aer liber si in soare, cel putin un sfert de ora in fiecare zi. Stati la plaja fara creme protectoare pana ce pielea se inroseste usor. Asta inseamna expuneri de aproximativ 15-20 de minute pe zi. 2. Semiumbra: "Consumati" soare in doze mici si nu uitati ca razele acestuia patrund si prin cerul acoperit. In semiumbra va puteti bronza mai sanatos decat in plin soare.
3. Incaperi insorite: La birou incercati sa va pozitionati cat mai aproape de fereastra, iar acasa amenajati-va camera in asa fel incat sa nu fiti privati de lumina. Folositi perdele subtiri sau transparente, care sa lase sa patrunda multa lumina, si covoare si mobile care sa nu absoarba lumina. Daca aveti o locuinta intunecoasa, amplasati-va abil o oglinda, astfel incat aceasta sa poata capta orice raza de soare. 4. Antrenati-va ochii: Daca ati devenit fotosensibli, invatati-va din nou ochii cu lumina.
Incercati sa nu purtati ochelari protectori macar la apusul soarelui, cand lumina nu mai este atat de puternica.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod