Terapii alternative



O planta folosita in special drept condiment, oregano, se utilizeaza de sute de ani sub forma de ceaiuri sau uleiuri pentru efectele sale antispastice, antiinfectioase si calminative.

Chinezii il foloseau pentru febra, diaree, mancarimi de piele, in timp ce grecii faceau comprese din frunzele de oregano pentru a trata ranile. In Evul Mediu, uleiul de oregano era folosit pentru tratarea durerilor de dinti, iar in secolele XVI-XVII a inceput sa fie folosit pentru probleme digestive, ca diuretic sau ca antidot pentru muscaturile de sarpe veninos.


Datorita calitatilor sale antiseptice, oregano este considerat un remediu pentru problemele respiratorii cum ar fi tusea, bronsitele sau astmul. In plus, ceaiul preparat din oregano este calminativ, absoarbe gazele, este un bun antiinfectios, are efecte antispastice. In consecinta, poate fi folosit atat pentru probleme digestive, cat si respiratorii. Ceaiul se prepara sub forma de infuzie, la o cana de 250 de mililitri adaugandu-se mai putin de o lingurita de oregano (este foarte aromat). In plus, planta se poate utiliza drept condiment, cu aceleasi efecte.
Uleiul esential de oregano se poate folosi in uz extern pe articulatiile dureroase (antireumatic) sau in artroze.

Uleiul de oregano se dilueaza in ulei vegetal (cateva picaturi intr-o cescuta de ulei vegetal) si se ung articulatiile dureroase.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Opris Luciana pe 24 Mar 2006, 04:35
    Terapii alternatuve

    Cunosc planta oregano, dat fiind faptul ca o folosesc drept condiment in salate. Are gust placut, putin sesizabil.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod