Metode pentru a proteja copiii de alergii



Capsunile, pufuletii, parul de animale, bauturile racoritoare, mezelurile sau polenul de la diferite plante sunt cativa dintre factorii care provoaca alergii la copii. Pe de alta parte, specialistii amintesc si de transmiterea genetica a predispozitiei pentru alergii. Cei mai sensibili sunt copiii cu varsta de pana la un an. Specialistii explica ce trebuie facut pentru a scuti cat mai mult micutii de astfel de neplaceri. Alaptati-va bebelusul cel putin patru-sase luni! Mamele ar trebuie sa-si alapteze micutii cel putin patru-sase luni, deoarece laptele matern creste rezistenta sistemului imunitar.
Alimentele solide nu sunt recomandate copiilor mai mici de sase luni.
Fara alune si lapte de vaca! Albusul de ou, laptele de vaca, fructele cu seminte, precum capsunile si zmeura, ciocolata, alunele, dar si produsele junk-food (chipsuri, pufuleti etc.) sunt alimentele care provoaca adesea alergii la copiii mai mici de un an. De asemenea, colorantii din bauturile racoritoare, alimentele foarte grase sau aditivii din mezeluri nu le fac bine micutilor. Albusul de ou se da copiilor dupa ce implinesc un an, iar alunele dupa 3-4 ani.
"Parintii trebuie sa fie foarte atenti la preferintele copiilor si trebuie sa-si dea seama care sunt alimentele la care acesta face alergie. Dupa varsta de un an, e bine ca parintii sa adauge la doua-trei zile cate un aliment nou in meniul copilului, pentru a depista mai usor produsele ce dau alergii", explica Rodica Lazar, medic primar pediatru la Centrul de Diagnostic si Tratament Dorobanti din Capitala. Ocoliti zonele cu polen! Alergiile de primavara pot fi prevenite daca evitati locurile cu polen, in special parcurile.
"Schimbarea temperaturii ii poate afecta pe copiii foarte mici. De aceea, ei trebuie feriti de vant, iar hainele groase trebuie inlocuite cu unele mai subtiri, pentru a evita transpiratia", recomanda Alin Stanescu, medic primar pediatru la Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului "Alfred Rusescu" din Bucuresti. Pentru tratarea alergiilor de primavara, specialistii recomanda administrarea antialergicelor la sfatul unui specialist alergolog ori al unui pediatru. Evitati parulde animale si praful Unii copii pot fi alergici la parul de pisica sau de caine.
In acest caz, singura solutie este sa renuntati la patruped. Daca micutul este alergic la praful din casa, este bine sa faceti curatenie zilnic si sa scoateti covorul si draperiile.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod