Terapie psihanalitica a familiei

Terapeutul de familie Rosa Jaitin va veni in Romania catre sfarsitul anului 2007 si va lucra impreuna cu un grup de psihologi, psihoterapeuti, asistenti sociali si alte persoane interesate de TFP atat teoretic, cat si practic intr-un prim modul de 40 ore (5 zile)

Rosa Jaitin este psihanalist, responsabil cu probleme externe a Societatii Franceze de Terapia Psihanalitica a Familiei si profesor la Universitatea Paris V. Scopul proiectului este acela de a aborda familiile dintr-un punct de vedere complex, astfel incat in cursul terapiei sa fie luate in considerare nu doar problemele separate ale fiecarui membru, ci si relatiile dintre ei.
De multe ori, parintele aduce copilul sau adolescentul la terapie desi suferinta nu este a lui ci mai degraba a relatiei parinte-copil. Astfel este util sa se lucreze atat cu copilul sau adolescentul, cat si cu parintii si eventual alti frati/surori sau bunici care fac parte din viata de familie. O abordare individuala, in cuplu sau in diada mama-copil nu sunt intotdeauna suficiente, fiind nevoie de mai mult, de luarea in considerare a aspectelor constiente dar si inconstiente ale relatiilor si comunicarii dintre membrii familiei.
Acest proiect a fost demarat in primavara anului 2006 de catre C.P.A.P. - Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie impreuna cu Societatea Franceza de Terapie Psihanalitica a Familiei.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod