Terapia Silva, anticancer

TERAPII COMPLEMENTARE Principalele riscuri ale cancerului sunt reprezentate de fumat in 30% din cazuri, stres in alte 30%, iar restul de 40% revin alimentatiei si stilului de viata dezechilibrat. Astfel, daca renuntam la tigara, reducem cu 30% riscul sa ne imbolnavim, daca invatam sa mancam sanatos, riscul scade si mai mult. Iar stresul poate fi si el inlaturat din viata noastra prin diverse metode. La Asociatia Bolnavilor de Cancer din Romania (ABC) cu sediul la Brasov, personalul specializat realizeaza o terapie de relaxare, numita terapia Silva.
Aceasta tehnica de relaxare este benefica pentru toti cei care au o viata incarcata de evenimente stresante. Specialistii o recomanda in special persoanelor care au fost diagnosticate cu cancer. Relaxarea prin meditatie are menirea de a inlocui gandurile negative ale pacientilor cu optimismul si puterea de a lupta cu boala. Bolnavii de cancer Cel care realizeaza terapia Silva la ABC, Ladislau Velkens, este de parere ca mintea noastra functioneaza la fel ca un computer: "Atunci cand creierul nostru este programat corect, cu ganduri bune, organismul functioneaza normal.
Insa cand ne programam mintea doar cu ganduri negative, organismul este virusat si predispus la boli", arata Velkens. Pentru a reusi sa isi programeze corect creierul, pacientul trebuie sa invete sa lucreze cu subconstientul. Terapeutii numesc zona corespunzatoare starii de relaxare
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod