Televizorul, moartea pasiunii!

Potrivit unui sondaj, aparatul TV amplasat in dormitor reduce viata sexuala la jumatate

Sexologii italieni lanseaza un semnal de alarma: instalarea unui televizor in dormitor dauneaza grav vietii sexuale, numarul de partide de amor ale unui cuplu scazand la jumatate, relateaza Reuters. Potrivit unui studiu realizat de psihoterapeutul Serenella Salomoni, italienii care nu au un aparat TV in dormitor intretin, in medie, doua raporturi sexuale pe saptamana, adica opt pe luna. In schimb, cei care au ales sa se uite la televizor din pat recunosc ca frecventa relatiilor intime a scazut la jumatate.

Efectul inhibitor al televizorului este si mai mare in cazul perechilor trecute de 50 de ani. Daca familiile din aceasta categorie de varsta fara televizor in dormitor raporteaza, in medie, sapte partide de amor pe luna, de indata ce isi instaleaza un aparat in fata patului, viata sexuala se reduce dramatic, la 1,5 raporturi. In cazul perechilor tinere, de 20-30 de ani, numarul raporturilor sexuale scade la sase dupa ce isi aduc televizorul in camera de dormit.

Stirile distrug apetitul sexual

Libidoul unui cuplu variaza in functie de continutul programului vizionat dupa ce se baga in pat, rezulta din sondajul realizat de Salomoni, care a intervievat 523 de perechi.

Programele de stiri, in special cele care trateaza subiecte dure, cum ar fi cele de razboi, ii fac sa uite de sex pe 89a din cei chestionati. Aproape jumatate din barbati au spus ca un film violent le inhiba apetitul sexual, o proportie egala de femei afirmand acelasi lucru despre filmele horror. Programele de tip reality-show sunt atat de captivante incat o treime din cei chestionati, atat barbati, cat si femei, le prefera unei partide de amor.
Documentarele si programele culturale sunt si ele contraindicate, nu pentru ca ar inhiba cuplurile, ci pur si simplu pentru ca au un efect soporific.
Mai putin daunatoare sunt emisiunile de tip talk-show, pentru ca, deseori, sunt suficient de plicticoase incat sa-i determine pe telespectatori sa caute ceva mai bun de facut in pat. Cele mai afrodiziace emisiuni sunt cele legate de sex, cum ar fi anchetele privind prostitutia, industria filmelor porno, lumea transsexualilor etc. Un sfert din barbatii chestionati au recunoscut ca, dupa o astfel de emisiune, simt brusc nevoia de a-si imbratisa partenera. Acest gen de emisiuni este destul de rar, in timp ce programele cu caracter inhibitor sunt foarte numeroase, astfel incat sexologii afirma ca, per ansamblu, o pereche are mult de castigat daca lasa televizorul in camera de zi.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod