Telefoanele mobile nu sunt asociate cu un risc crescut de cancer

Utilizarea scurta sau indelungata a telefoanelor mobile nu cresc riscul de aparitie a cancerului, informeaza BBC News Online in urma rezultatelor unui studiu recent

Totusi copiilor le este recomandata folosirea acestora in mod limitat. Antenele telefoanelor mobile emit campuri electromagnetice care pot patrunde in creierul uman. Studiile anterioare au aratat ca tocmai aceste campuri electromagnetice ar fi responsabile de cresterea riscului de aparitie a tumorilor la cap sau gat. O echipa de cercetatori danezi au dovedit contrariul.
Experimentul a fost efectuat pe un esantion de 420.000 de utilizatori de telefonie mobila, unii chiar din anul 1982. Cei mai multi dintre subiectii monitorizati au folosit telefonul mobil mai mult de 10 ani de zile. Nu exista nicio dovada care sa ateste vreo legatura dintre utilizarea telefonului mobil si un risc crescut de tumori pe creier, glandele salivare, ochi sau leucemie. "Numarul ridicat de subiecti monitorizati ne poate convinge sa acordam o oarecare incredere in aceste rezultate care nu au descoperit nicio legatura intre utilizarea telefoanelor mobile si un risc crescut de a face orice tip de cancer", sustine Tricia McKinney, coordonatorul studiului.
Cu toate aceste descoperiri, expertii recomanda limitarea accesului la telefonia mobila in randul tinerilor - ca masura de precautie - deoarece sistemul lor nervos poate fi in dezvoltare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod