Suna gratuit si informeaza-te despre cancerul de col uterin

O linie telefonica gratuita, 0800 8 300 300 este disponibila pentru femeile care doresc sa primeasca mai multe informatii despre cancerul de col uterin si metodele de prevenire.
"Depistare precoce nu inseamna neaparat depistarea cancerului in stadiu incipent, inseamna in primul rand depistarea infectiei cu HPV care poate genera acest cancer sau depistarea leziunilor precanceroase. De aceea noi medicii spunem ca acest tip de cancer, cel de col uterin, este un cancer la vedere. E bine de stiut ca de la infectia cu HPV la cancerul de col uterin trec in medie 10 ani. Avem timp sa diagnosticam si sa tratam infectia sau leziunile premergatoare. Acesta este motivul pentru care fetele, tinerele trebuie educate si informate ca isi pot face un simplu test Papanicolau – care poate detecta celule infectate - si se pot proteja impotriva HPV in primul rand prin vaccinare.
Prezervativul nu este o metoda de protectie sigura. HPV este un virus care se transmite foarte usor, prin contactul piele-mucoasa, chiar daca nu a existat un act sexual complet”
, a afirmat dr. Virginia Tarlea, medic primar obstetrica-ginecologie.

In perioada 20 - 26 ianuarie 2008, GlaxoSmithKline a organizat pentru a doua oara consecutiv, "Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin" - o initiativa a Asociatiei Europene pentru Cancer Cervical (ECCA*).
 
Cele mai multe dintre femeile prezente la masa rotunda au declarat ca nu cunosc foarte multe informatii cu privire la infectia cu virusul HPV si prevenirea cancerului de col uterin si aproape jumatate dintre ele au recunoscut ca nu au facut un test Papanicolaou in ultimele 12 luni.
Femeile au solicitat cu precadere detalii despre testele si analizele care pot depista o infectie cu papilomavirusul uman, cui i se pot adresa pentru efectuarea acestor investigatii si ce ar trebui sa faca pentru a se proteja. Participantele au aflat ca medicul le poate recomanda vaccinarea si ca este important sa isi vaccineze fetitele impotriva infectiei cu HPV.

Potrivit studiului de piata cantitativ Double Helix realizat in numele GSK, in august 2007, doua treimi dintre femeile intervievate (66%) nu considera ca sunt bine informate de catre medicul lor despre aceasta forma de cancer.
In general, 81% dintre femei vor mai multe informatii despre cancerul de col uterin – in Grecia cifra ajunge la 95%, in timp ce in Marea Britanie mai putine femei (62%) vor mai multe informatii. Majoritatea femeilor (81%) si a medicilor (94%) intervievati sunt de acord ca este rolul medicului de a purta discutii cu femeile referitoare la cancerul de col uterin si la screening. 85% dintre medici considera ca femeile trebuie sa fie mai bine informate de catre presa cu privire la aspectele legate de cancerul de col uterin.

Cei care doresc sa afle mai multe despre metodele de prevenire a cancerului de col uterin se pot adresa medicului, pot accesa site-ul www.cancercoluterin.ro sau pot suna la numarul de telefon gratuit 0800 8 300 300.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod