Studiu - Sexul slab prefera povestile siropoase



Cand sunt nervoase, femeile prefera sa citeasca stiri pozitive. In schimb, barbatii aleg tonurile negative. Uneori vechile stereotipuri sunt justificabile: femeile chiar sunt sexul slab. Sau, cel putin, tind sa se comporte astfel cand vine vorba de emotii si preferinte. Un studiu realizat de cercetatorii din cadrul Universitatii Ohio State a scos la iveala faptul ca femeile, atunci cand sunt indispuse sau nervoase, aleg sa citeasca povesti afective pozitive sau sa faca miscare pentru a se calma inainte de a-si exprima furia.
La polul opus, barbatii incearca sa-si "inabuse" furia sau proasta dispozitie citind articole cu un ton negativ, cum ar fi de pilda subiecte legate de razboaie, violenta, meciuri de box. Studiul a impartit subiectii in doua grupuri inainte ca fiecare participant sa fi fost initial "intaratat". "Am fost suprinsa de claritatea rezultatelor. Este o diferenta enorma intre sexe. Rezultatele au aratat ca barbatii citesc stiri negative in timp ce femeile prefera tonuri mai pozitive", a marturisit dr.
Silvia Knobloch-Westerwick, co-autoarea studiului. Asta tine, intr-o mare parte, si de societatea in care traiesc sau de asteptarile sociale. De pilda, in cadrul unei intalniri profesionale, nu vei vedea o femeie tipand sau varsandu-si nervii. Daca un barbat face insa acest lucru, considerentele sunt acceptate in normalitate. REMEDIU. Oamenii obisnuiesc sa-si manifeste sentimentele prin intermediul surselor de divertisment media. De pilda, cand sunt plictisiti urmaresc un film thriller sau dimpotriva, cand sunt relaxati prefera o comedie.
Cand au o zi anosta isi doresc putina adrenalina iar daca au o zi incarcata prefera sa se relaxeze ascultand muzica. Se pare insa ca dintre toate sursele de media, muzica ajuta cel mai bine pentru a schimba o stare. De asemenea, studiul a evidentiat si faptul ca mass-media are o influenta asupra schimbarii comportamentului uman. Daca stirile sau evenimentele contin violenta sau razboaie, acestea reusesc sa atinga coarda sensibila, facand o persoana mai violenta sau sporindu-i teama.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod