Studiu privind automedicatia in Romania

Fundatia OZONE va efectua din luna martie primul studiu national cu privire la automedicatia in tara noastra. Ideea a fost dezbatuta in cadrul dezbaterii cu tema: „Educatie pentru sanatate – Automedicatia rationala” incadrul careia au participat reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti, Asociatiei Romane pentru Studiul Durerii, Colegiului Farmacistilor, Institutului de Pneumologie “Marius Nasta”, Centrului de Gastroenterologie si Hepatologie Fundeni, Institutului de Sanatate Publica, Organizatiei Mondiale a Sanatatii.


„Odata cu intelegerea faptului ca exista un grad ridicat de indiferenta a pacientilor fata de medicamentele administrate gresit, Fundatia Ozone si-a propus lansarea campaniei „Pentru o automedicatie rationala!”, o campanie de constientizare a pericolului unei automedicatii iresponsabile. De asemenea, Fundatia OZONE va initia primul studiu la nivel national care isi propune sa ofere o imagine completa asupra acestui fenomen, studiu ce va fi facut public in perioada mai-iunie a acestui an”, a spus Carmen Tanase Directorul Executiv al Fundatiei OZONE.


Concluziile unanime ale medicilor si farmacistilor prezenti la dezbatere au sustinut ideea principala conform careia automedicatia rationala este benefica oricarui sistem de sanatate, pe cand, din contra, o automedicatie iresponsabila poate avea repercusiuni grave asupra sanatatii fiecaruia. De asemenea, au atras atentia asupra efectelor negative din punct de vedere gastric al medicamentelor consumate in exces de unii pacienti.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • francisc pe 25 Feb 2006, 22:05
    automedicatia

    este ok acest studiu. dar.... AR TREBUI TESTATI MEDICII DE FAMILIE... care desi stiu ce boala ai ii cam doare in cot de tine si de tratamentul pe care il recomanda. Cand te imbolnavesti atunci nu ii gasesti, asa zisele medicamente compensate ti le da daca esti atent cu ei.... Si astfel cel mai apropiat prieten iti este ,,FARMACISTUL,,. Din pacate si el este legat de maini in unele cazuri. Va multumesc pentru atentie.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod