Stresul la serviciu

STIINTA Dintre europeni, elvetienii se simt cei mai stresati la locul de munca Circa 33% dintre elvetieni se simt sub presiune la locul de munca, plasand Elvetia pe prima pozitie alaturi de Suedia in topul tarilor cu cele mai ridicate niveluri de stres din Europa, potrivit unei anchete, relateaza Associated Press, receptionata de Rompres. TOP. Elvetia si Suedia domina acest top in materie de stres, fiind urmate de Norvegia (31%), Germania si Franta (28%) si Italia (26%). Angajatii cel mai putin stresati sunt in Olanda (16%) si Spania (19%).
Media europeana este de 27%, potrivit unei anchete realizate de Kelly Services. Studiul a aratat de asemenea ca nivelul de stres variaza in functie de domeniile profesionale. MESERII. Persoanele active din sectorul informatic sufera cel mai mult: 46% dintre persoanele intervievate se declara stresate. Urmeaza apoi angajatii din sectorul vanzari (39%) si productie (38%). Lucratorii cei mai relaxati se gasesc in administratie (26%), resurse umane si contabilitate (22%). Ancheta nu stabileste o legatura intre stres si teama pierderii locului de munca: 38% dintre persoanele care sufera de stres accentuat considera slujba lor ca fiind sigura.
In schimb, 43% dintre cei pentru care stresul este rezonabil estimeaza ca locul lor de munca este mai putin sigur. Ancheta realizata de Kelly Services, companie care figureaza printre primele societati in materie de plasare de personal din lume, a fost efectuata la inceputul anului 2005 in 12 tari, pe un esantion de 19.000 de persoane.
EFECT: ENGLEZII PREFERA SA DOARMA DECAT SA FACA SEX
Potrivit unei statistici britanice, din ce in ce mai multi barbati sunt prea stresati ca sa faca dragoste dupa o zi de lucru, acelasi lucru fiind valabil pentru doar o treime dintre femei.
Trei sferturi dintre barbati spun ca viata lor a devenit mai stresanta decat era cu cinci ani in urma, iar 63% dintre ei sufera de dureri de cap inainte de culcare, din cauza tot stresului. Concluzia a fost ca 44% dintre barbati sunt prea stresati ca sa mai faca dragoste. Dr. Aric Sigman, specialist in efectele stresului, a incercat sa explice modul in care femeile si barbatii reactioneaza la presiunile vietii moderne. "Barbatii se comporta ca niste bureti care absorb stresul", a spus acesta. "Ei aduna se lasa coplesiti de problemele de peste zi, in asa fel incat seara libidoul lor e complet adormit.
Rezultatul este ca prefera sa bea o ceasca de cacao sau sa se culce devreme decat sa faca dragoste."
NEWS
Newyorkezii sunt obezi Aproximativ un milion din locuitorii adulti ai New York-ului sunt obezi, insa aproape doua treimi dintre acestia nu se considera astfel, conform unui nou studiu, preluat de Reuters. Potrivit studiului
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod